Batı Yaka'da işgalcilerin Gazze katliamlarına tepkiler devam ediyor

Siyonist işgal güçlerinin Ramazan boyunca devam ettirdikleri vahşi katliamlarını, bayram günlerinde de sürdürmesine tepkiler devam ediyor.

Ekleme: 30.07.2014 10:03:02 / Güncelleme: 30.07.2014 10:03:02 / Dünya
Destek için 

GAZZE - İşgalci askerlerin gösterilere müdahale etmesi Batı Yaka'nın güneyinde yer alan el-Halil şehri başta olmak üzere muhtelif yerleşim merkezlerinde göstericilerle işgalciler arasında çatışmalar çıkmasına neden oldu.

Edinilen bilgilere göre bayramın birinci gününde tepki gösterileri düzenleyen ve işgalcilerin müdahalelerine karşı duran Filistinli gençler ikinci gün yine işgalci askerlerle çatışmalara girdiler.

Alınan bilgilere göre el-Halil'de bugün Devra semtinde ve onun yakınındaki el-Fevar mülteci kampında Filistinli gençlerle işgalci askerler arasında çatışmalar oldu.

Devra'da gençler güvenlik duvarının üstüne çıkarak üstüne yerleştirilen bazı iletişim araçlarını tahrip ederken işgalci askerleri de taşladılar. el-Fevar mülteci kampında da gençler aralarına dalmaya kalkışan bir askeri jeepi tahrip ettiler.

el-Halil'in kuzeyindeki Beni Nuaym, Sair, Halhul, Beytu Emr beldelerinde ve el-Arub mülteci kampında da işgal güçleriyle göstericiler arasında çatışmalar oldu. İşgalci saldırganlar buralarda göstericileri dağıtmak için çok miktarda gaz bombası kullandılar.

Batı Yaka bölgelerinde ve bilhassa el-Halil'de Ramazan'ın son günlerinde meydana gelen çatışmalarda Filistinli gençlerden şehit edilenler ve yaralananlar olmuştu.