Yemen`de israil`e Karşı Cihat Çağrısı

Yemen`de düzenlenen Gazze`ye destek gösterisinde ``cihat`` çağrısı yapıldı

Ekleme: 24.07.2014 19:13:00 / Güncelleme: 24.07.2014 19:13:00 / Dünya
Destek için 

Yemen`de düzenlenen Gazze`ye destek gösterisinde ``cihat`` çağrısı yapıldı. Hamas`ın Yemen ofisi önünde toplanan bir grup gösterici, ``kadınlı erkekli cihat çağrısı`` sloganı ile israil`in Gazze`ye yönelik operasyonlarına ``direniş`` mesajları verdi.

Gösterilerde Filistin halkının yaşadığı acıları paylaşan protesocular Gazze`de yaşanan drama sessiz kalındığını belirterek cihat çağrısı ile ``kardeşlerimizin yardımına koşalım`` mesajı verildi.

Atılan sloganlarda Arap ülkelerinin ve İslam dünyasının sessizliği ve uluslararası toplumun yaşanan ``kıyıma`` yönelik herhangi bir eylem yapmaması da protesto edildi.

Gazze`ye gitme çağısı

Hamas`ın Sana ofisi önünde toplanan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan grup Müslümanların sessizliğine dikkat çekerek, ``Gazze`deki Filistinli kardeşlerimizin yanlız olmadığını göstermek adına gerekirse Gazze`ye gidip cihad ederiz`` mesajı verdi.

Yemen`de yaşayan Filistinli sivil toplum temsilcilerinin de katıldığı gösteride açıklama yapan Hamas ofisi temsilcisi Vadi el-Anzav, ``Gazze`nin direnişine destek için cihad kapısını açıyoruz.

Tüm dünyanın sessizliğine karşın bizler cihat çağrımızla ve Filistinli kardeşlerimizle omuz omuza direnerek israil işgalini bitirme hedefine ulaşabiliriz`` şeklinde konuştu.
Kaynak: AA