`Van sağlık kentine dönecek`

Hastane inşaatları ve İl Sağlık Müdürlüğü inşaatlarını yerinde inceleyen Van İl Sağlık Müdürü Doktor Bilal Acar, Van`ın sağlık alanında ciddi mesafe kat ettiğini belirterek, Van`ın sağlık kentine döneceğini söyledi.

Ekleme: 20.05.2014 13:42:00 / Güncelleme: 20.05.2014 13:42:00 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

VAN- Van İl Sağlık Müdürü Doktor Bilal Acar, 2-3 yıl içerisinde yapılan hastanelerin tamamı bittiğinde Van’ın sağlık kentine döneceğini belirterek, bu anlamda artık Van’ın sağlık turizmi açısında hastalarını bekleyeceğini ifade etti. 

Van’ın önümüzdeki süreçte çok devasa bir hasta kapasitesine sahip olacağını söyleyen Van İl Sağlık Müdürü Acar, Van’da olmadık ünite, servis ve kliniğin kalmayacağını söyledi. 

Hizmet binasında incelemelerde İl Sağlık Müdürü Acar, bulunan İlke Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. 

“Van’ın çeşitli yerlerinde yatırımlarımız devam ediyor”
Sağlık Müdürlüğü binasını 3-4 ay sonra teslim alacaklarını söyleyen Acar, “Şuan içinde bulunduğumuz alan daha önceden 112 komuta kontrol merkezi olarak kullandığımız ve bu tamirhane müdürlüğü olarak kullandığımız alan. Burada İl Sağlık Müdürlüğü binasını yapıyoruz. İnşallah 3-4 ay içerisinde bu binayı teslim alacağız. Yine yatırım olarak ilin çeşitli yerlerinde yatırımlarımız devam ediyor. Aile sağlığı merkezlerimiz, toplum sağlığı merkezlerimiz bunun yanında hastane inşaatlarımız biliyorsunuz kadın doğum hastalıkları, çocuk hastalıkları, kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi hastanemiz şuanda devam ediyor. Bundan önce oralarda incelemelerde bulunmuştum, orası da ciddi ölçüde tamamlanmış durumda, sıvası bitmek üzere. Onu da 2015 yılı ortalarında teslim alacağız ve devasa bir yapıya sahip olacağız.” dedi. 

“Van’a onkoloji hastanesi yapılacak”
Van’ın yanı sıra ilçelerde de sağlık yatırımlarının devam ettiğini belirten Acar, “Yine Çatak, Muradiye, Çaldıran ve Erciş’te hastane inşaatlarımız var.  Bunun yanında Bahçesaray’da arsa temin aşamasındayız. Gürpınar’da arsa temin aşamasındayız. Başkale’de yine arsa temin aşamasındayız ve hastane inşaatlarımız olacak. Bunun yanında Van merkezde yine 2. Etap Kampus inşaatımız olacak. 2. Etap kampüsümüzde yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi, adli psikiyatri hastanemiz ve fizik tedavi rehabilitasyon hastanesi inşa edeceğiz. Bununda ihalesi bitti ve yer temini aşamasındayız. Onu da inşallah bu yaz tatili itibari ile ilk kazmayı vuracağız. Yine onkoloji hastanesi yapacağız ilimize. Onkoloji hastanesi de bakanlık tarafından ihale aşaması devam etmekte. Onu da bir an evvel bekliyoruz ilimize” şeklinde konuştu. 

“Van sağlık kentine dönecek”
Yapılan çalışmalar sonunda Van’ın sağlık kenti olacağını söyleyen Acar ,”Bunun yanında dediğim gibi 122 istasyon inşaatlarımız var. 112 istasyonlarını da tamamlayacağız ve bu 2-3 yıllık süreçte bu inşaatlarımızın tamamı bittiğinde inşallah Van bir sağlık kentine dönecek, sağlık şehri olacak. Sağlık turizmi açısından da artık ilimiz hastalarını bekleyecekler. Çünkü çok devasa bir hasta kapasitesine sahip olacağız ve hemen hemen olmadık bir ünitemiz, bir servisimiz, bir kliniğimiz kalmayacak.  Dolayısıyla bütün hastaları biz ilimizde tedavi edebileceğiz. İlimizde bütün hastalıkların çözümü olacak inşallah. kadın doğum ve çocuk hastalıkları ve kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi hastanemiz yaklaşık 139 milyonluk bir bütçe ile inşa edildi. Yani çok ciddi bir meblağ bu. Hastanemiz zaten Türkiye’de sayılı hastanelerden bir tanesi. Teknolojik açıdan da böyle çünkü deprem yalıtımları var. Depremde ki sarsıntının etkisini sönümleyecek bir mekanizma var. Yani çok ciddi bir teknoloji kullandık. İlimizde hastalarımıza, insanımıza değer verdiğimizin göstergesi budur. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” ifadelerini kaydetti. (Hacı Yılmaz-İLKHA)