• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
"Peygamberimiz bizlere en büyük örnektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Başakşehir Sular Vadisi'nde Bursa Müftüsü Prof. Dr. M. Emin Ay tarafından gerçekleştirilen söyleşiye, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş ve çok sayıda kişi katıldı.

"O" bizim için en büyük örnektir"
Program İshak Danış'ın Kur'an tilavetiyle başladı. Programda konuşan Prof. Dr. M. Emin Ay Peygamberimizin örnek hayatını katılımcılara aktardı.

Ay, "Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de Peygamberlerin hayatından söz ettiğinde şu ifadelerle bitirirdi 'And olsun ki sizlere anlatılan bu hayat hikâyelerin de sizler için büyük ibretler vardı, tefekkür eden insanlar için bunlar ibret alınacak konulardır" buyurur diyerek başladığı sohbetinde "Kutlu doğum haftalarında 1990'lı yıllardan itibaren 23 yıldır Peygamberimizi anlatmaya çalışıyorum. 'O' yaşadığı dönemde taşlar arasında bir yakut gibi parlamaktadır. O'nun farklı yönleriyle anlatmak ve anlamak gerekir. O' biz sıradan insanlar için en büyük örnektir. Kendisine Peygamberlik verilmeden öncede Hira Nur mağarasına inziva için çekilmiş ve günlerini Rabbine ibadette geçirmiştir. Peygamberlik makamı geldikten sonrada ayakları şişinceye kadar ibadet etmiştir." diye konuştu.

'Sünnet-i Seniyye yoksa sadece isim koymakla O'nu sevmiş sayılmayız'
Peygamber Efendimizin etrafındaki insanlarla çok güzel ilişkiler kurduğunu, latifelerle yanındakilerin gönüllerini aldığını belirten Ay, sözlerini şöyle sürdürdü "Fatih Sultan Mehmet Han bile 'Keşke senin yolunda bir köle olsaydım, kölen olaydım' diye şiirler yazmıştır. Hz. Muhammed (a.s) sadece Mekke'nin değil, tüm insanlığın peygamberi olmuştur. O' sadece insanlığı değil, taşı, toprağı da çok severdi. Peygamber aşkı her birimizde farklı şekillerdedir. Evlerimizde O'nun isimlerini, eşlerinin, torunlarının isimlerini veriyoruz. Ama Peygambere sevgi duymak, Sünnet-i Seniyye denilen efendimizin sözlerine, davranışlarına, tüm hayatına ne kadar uyuyoruz onunla ölçülür. Sünnet-i Seniyye yoksa sadece isim koymakla O'nu sevmiş sayılmayız."

Ay, "Rabbimiz O'nu bize her yönüyle örnek olsun diye göndermiştir. Peygamberimizin ticarette, komutanlıkta, yöneticilikte, kibarlıkta, alçak gönüllülükte ve aile hayatında en güzel örnektir." diyen Ay, "Peygamberimiz, günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz aile içi iletişime de en güzel örnektir. O'nun aile yaşantısını örnek almış olsaydık bu günkü kadar çok boşanma olmaz, Müslüman toplumlarda bu kadar sıkıntılar, acılar yaşanmazdı." dedi. (Muhammed Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir