• DOLAR 32.519
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2425.856
  • ...
Erciş HÜDA PAR`dan iftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Bir düğün salonunda düzenlen iftar programına, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, HÜDA PAR Van İl Başkanı Avukat Rasim Sayğın, ilçe Teşkilatları, parti üyeleri, ilçenin kanaat önderleri ve ileri gelenleri katıldı.
 
Program, Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
İftar öncesi bir konuşma yapan HÜDA PAR Erciş İlçe Teşkilatı Başkanı Musa Demir, parti programlarının insani ve İslami olduğuna vurgu yaparak, "Dolayısıyla insani ve İslami ilkeleri topluma hâkim kılma programıyla yola çıkmış bir partiyiz. Parti olarak iyi bir tabana sahibiz, iyi bir teşkilatlanmamız var. Çalışmalarımız artarak devam ediyor" diyerek Ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
 
Okunan akşam ezanının ardından iftarlar açıldı.
 
İftar sonrası bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz da Kürt sorununa değinerek, "Bu bölgede insanlar iki kimlikten dolayı zulme uğradılar. Birincisi Müslüman oldukları için, ikincisi de Kürt oldukları için. Kürt sorununun temelinde İslam`ın referans alınmaması yatmaktadır. Biz HÜDA PAR olarak bu sorunun İslam`la çözüleceğine inanıyoruz. Mademki bu toplum İslam`dan uzaklaştırıldı ve ifsada uğradı, o halde biz de İslam`ı bu topluma yeniden aşılayarak, bu toplumun manevi değerlerini onaracağız" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir