• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bağıvar Köyü İçkililere İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Sur İlçesine bağlı eski adıyla Ka`bi olarak bilinen Bağıvar Köyü sakinleri, içkili araç sahiplerine isyan etti. Bağıvar köyü sakinleri, Bağıvar Köprüsünü ulaşıma kapatarak, araçların köy çevresinde ve köye giriş için kullanılan Bağıvar Köprüsü altında içkili alem yapılmasına ve uygunsuz davranışlarda bulunulmasına tepki gösterdi.

Köprüyü trafiğe kapatan köy sakinleri, Bağıvar Köprüsü altında içki içenlere tepki göstererek araçları köprü altından kaldırdı. Yaklaşık bir saat Bağıvar Köprüsü üzerinde kalarak tepkilerini dile getiren köy sakinleri, içki kullanmak için gelen onlarca araca tepki göstererek araçları geri çevirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bağıvar Köy Muhtarı Abdurrahman Başkan, köy çevresine ve ulaşımda kullandıkları Bağıvar Köprü altına gelen insanların zina yapmaya kadar gittiklerini kaydederek," Her gün yüzlerce kişi araçlarla buralara gelerek içip alem yapıyor. Burada söylemekten haya ettiğimiz uygunsuz davranışlarda bulunuyorlar. Bazen göz göre göre zina yaptıklarına şahit oluyoruz. Artık her gün aynı şeyleri yaşamaktan bıktık. Bunlara ses çıkaran ceza kesen hiçbir yetkili yok. Yetkilileri Bağıvar Köyü adına göreve çağırıyorum." şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden Nuri Yıldırım, her gün cereyan eden nahoş görüntülere tepki göstermek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Arabayla buraya gelen insanların yapmadığı pislik yok. İçkiden, uyuşturucuya hatta zina yapmaya kadar teşebbüs ediyorlar. Ailemizle köye giriş ve çıkış yaptığımızda bu olayları gördüğümüzde utancımızdan yerin dibine giriyoruz. Bu insanlarda haya namına hiç bir şey kalmamış bu ayyaşlar köy güvenliğine de tehdittir. Artık birileri bunlara dur demeli." ifadelerini kullandı.

Yaşanan görüntülerin son bulması için yetkililere seslenen köy sakinleri, köye gidiş gelişlerde güvenliklerinin olmadığını belirterek, sorunun çözümü için gerekenlerin yapılmasını istedi.

Bir süre köprüyü trafiğe kapatan köy sakinleri, daha sonra sessiz bir şekilde köylerine geri döndü.

Bagivar-Koyu-Ickililere-Isyan-Etti_1310894356.jpg (600×450)

Bagivar-Koyu-Ickililere-Isyan-Etti_1310894422.jpg (600×400)

Bagivar-Koyu-Ickililere-Isyan-Etti_1310894506.jpg (600×450)

Bagivar-Koyu-Ickililere-Isyan-Etti_1310894545.jpg (600×450)


Ayetullah Turgut - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir