• DOLAR 32.549
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.995
  • ...
SSK prim indirimi süresi ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'ndan (VSMMMO) yapılan açıklamada, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun ilgili maddesi gereği özel sektöre ait işyerlerinde sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden ilave puan ve uygulama süresi hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı'nın 14 Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandığını belirtildi.


Açıklamanın devamında, "Bu teşvik kararında 10 ve üzerindeki sigortalı çalıştıran özel sektöre ait işyerleri yararlanır. Bakanlar Kurulu Malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde 5 puanlık prim teşvikine ilave olarak, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puan ilave edilmek suretiyle, sigorta primi teşviki Temmuz 2013 tarihinden itibaren uygulanacaktır. Uygulanacak olan teşvik süresi 5 yıl süreyle 31.12.2018 tarihine kadar devam edecektir" denildi.


Teşvikten yararlanması için primlerin süresinde ödenmesi gerektiğini hatırlatan açıklamada, ayrıca yapılan kontrol ve denetimlerde, çalıştırdığı kişilerin sigortalı olarak bildirilmediği veya bildirilen sigortalının fiilen çalışmadığının tespit edilmesi halinde, bu işverenler bir yıl süreyle teşvikten yararlanamaz uyarısında bulunuldu. (Nihat Bozkurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir