• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
HÜDA PAR Şanlıurfa`da cuntayı lanetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi(HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Teşkilatı, Mısır`da gerçekleştirilen Batı destekli askeri darbeyi düzenlediği kitlesel basın açıklaması ile tel`in etti.

Karakoyun İş Merkezi önünde düzenlenen basın açıklaması sırasında partililer "Emperyalist Darbeye Karşı Müslüman Kardeşlerimizin Yanındayız" ifadesinin yazılı olduğu afiş açtı.

"Allah Bize Yeter", "Her Gecenin Bir Sabahı Vardır", "Jibo Zalimé Xunxari Biji Cehennem", "Lanet Olsun Bütün Zalimlere", "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, "Allah Bize Yeter" ve "Hasbunallahu ve Nimel Vekil" yazılı pankartların taşındığı basın açıklaması Ömer Soyaslan Hocanın Kur`anı Kerim tilaveti ile başladı. Açıklamayı HÜDA PAR Şanlıurfa il Sekreteri Faruk Polat okudu.

MISIR HALKININ YANINDAYIZ
Yaşanan darbenin Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilmiş Muhammed Mursi`ye ve halkın iradesine karşı yapıldığını ifade eden Polat, "Emperyalistlerin ve siyonizmin hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi`yi ve İhvanı, bu izzetli duruşundan dolayı tebrik ediyoruz. Hür Dava Partisi olarak, darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkının yanındayız. Hür Dava Partisi olarak, Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi`nin yanındayız. Mısır halkının yanında olduğumuzu, haklı mücadelesini ve Mısır halkının onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz. Kendi halkının düşmanı generalleri, halkın tek meşru temsilcisine karşı darbe yapanları ve bu darbeye destek verenleri tel`in ediyoruz." dedi.
Darbeyi yapanların da, darbeye destek verenlerin de İslam coğrafyasının, Müslümanlar tarafından yönetilmesine tahammülsüzlüklerini gösterdiklerine dikkat çeken Polat, Muhammed Mursi başta olmak üzere İhvan-ı Müslimin ve direniş çağrısı yapan bütün İslami parti, cemaat ve grupları selamladıklarını belirterek "Onların yanında olduğumuzu dost-düşman herkese ilan ediyoruz. Bu darbe İslam ümmetine yapılmıştır." dedi.

MISIR`DAKİ DARBE KÜRESEL SİYONİST İTTİFAĞIN İSTEĞİ ÜZERİNE YAPILMIŞTIR

Siyonistlerin ve işbirlikçilerinin, işgal edilen Filistin topraklarının civarını istikrarsız kılmak için her türlü şeytanlığı yapmakta olduğunu kaydeden Polat, "Mısır`da yapılan bu darbe, küresel siyonist ittifakın talep ve desteği ile yapılmaktadır. Bu darbe sadece Mısır Cumhurbaşkanı ve halkına karşı değil, siyonizm adına bütün İslam ümmetine karşı yapılmıştır. Demokrasi götürme bahanesi ile ülkeler işgal eden ABD ve Avrupa`nın, halkın iradesini çiğneyerek yapılan darbeden yana tavır takınmaları, İslam`a olan kinlerindendir.

Nerede olursa olsun askerin siyasete karışmasına ve darbelere karşıyız. Mısır halkının bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümid etmekteyiz. Her şey bitmiş değildir. Halkın bu askeri darbeyi püskürtmesi Mübarek`i devirmesinden daha önemlidir. Mısır`daki bazı sıkıntıları bahane ederek darbeye davetiye çıkaranlar, bu darbeden kendileri de bir fayda görmeyeceklerdir." ifadelerini kullandı.

"EL EZHER ŞEYHİNİ VE NUR PARTİSİ LİDERİNİ TÖVBEYE DAVET EDİYORUZ"

Darbecilerin yanında saf tutup darbeyi destekleyen Ezher Şeyhi`nin ve Nur Partisi liderini tövbe ve istiğfar edip izzetli bir duruş sergilemeye davet ettiklerini ifade eden Polat, Arap diktatörler ile demokrasiyi ve halk iradesini dilinden düşürmeyen ikiyüzlü Batının, darbeye hep birlikte alkış tuttuğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Cuntanın kuklası Mansur`a ilk tebrik, Suud Krallığından geldi. Müslümanların iktidarında yüzde 1 muhalefetin bile önemli olduğunu, halkın sesine kulak verilmesi ve taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirenler, çoğunluğun iradesini ayaklar altına alıyorlar. Bahreyn`de iki yılı aşkın bir süredir, azınlık diktatörlüğüne karşı sokaklarda olan çoğunluğun sesini duymazdan geliyorlar.

Ülkemizde de çoğunluğun desteğini alarak iktidara gelmekten ümit kesen zavallılar, darbeye karşı görünüyormuş gibi yaparak `demokrasi sandıktan ibaret değildir` diyorlar. İslam`a olan düşmanlıklarını açıktan dile getiremedikleri için bu bahanelerin ardına saklanıyorlar. Çoğunluk Müslüman olunca bu tür sözlerle asıl niyetlerini gizlemeye çalışıyorlar. Mısır`da olan şey Gezi Parkı bahane edilerek yapılmak istenenin başarıya ulaşmış halidir. Bu darbe, 28 Şubat darbesinin farklı bir versiyonudur. Ama inanıyoruz ve ümid ediyoruz ki, Mısır halkı Allah`ın izni ile bunu geri püskürtecektir."

Kalabalığın attığı sloganlar ile sık sık kesilen basın açıklaması Molla M. Emin Baytar`ın yaptığı dua ile son buldu.( Osman Gülebak-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir