• DOLAR 32.508
  • EURO 34.671
  • ALTIN 2481.126
  • ...
Çocuklara çarpan şoför kaçtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çocuklara çarpan aracın sürücüsü olay yerinden kaçtı. Merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi Karacadağ Bulvarı üzerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan iki çocuğa çarpan 21 LB 232 plakalı transitin sürücüsü kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre kaza saat 11.00 sıralarında merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi Karacadağ Bulvarı`nda meydana geldi. Beyaz renkli olduğu belirtilen 21 LB 232 plakalı transit önce Yusuf Can Açar`a(6) çarptı. Küçük çocuğu caddeye savuran araç daha sonra durmayarak Arda İlik`e(6) çarparak küçük çocuğun ağır şekilde yaralanmasına neden oldu.

Çarpmanın etkisiyle caddeye savrulan çocuklara ilk müdahale yakında bulunan özel bir poliklinikte yapıldı. Müdahalenin ardından yaralılar Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kazadan sonra olay yerine toplanan vatandaşlar, sürücüye tepki gösterdiler. Vatandaşlar, insanların hayatlarını tehlikeye atan bu kişilerin trafiğe çıkarılmamasını istediler.

Görgü tanıkları, caddenin boş olduğunu iki çocuğun el ele tutuşarak karşıya geçmeye çalıştığı anda transitin birden çıktığını ve Yusuf Can`a çarptığını ardından sürücünün fren yerine gaza basarak Arda`ya çarparak kaçtığını söylediler.

Tedavileri devam eden yaralılardan Arda`nın beyin kanaması geçirdiği ve durumunun ağır olduğu Yusuf Can Acar`ın ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi gören yaralılardan Arda`nın özel bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

"SÜRÜCÜ ADETA ÇOCUKLARIN CANINA KAST ETTİ"
Küçük Yusuf`un babası ve aynı zamanda İLKHA editörlerinden Raif Acar, çarpıp kaçan şoförden şikâyetçi olduğunu dile getirerek yetkililerin Karacadağ Bulvarında daha fazla önlem almasını istedi. Kaçan şoförün derhal yakalanmasını isteyen Acar, "Sözüm ona sürücü, benim çocuğuma çarptıktan sonra frene basmak yerine adeta çocukların canına kast ederek kaçmaya çalışmış ve küçük Arda`nın ağır şekilde yaralanmasına neden olmuştur. Bu adam yakalanıp cezasını çekinceye kadar olayın peşini bırakmayacağım." dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı
. (M.Sait Adiyaman/Fesih Duymuş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir