• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Diyarbakır`da Dev Kutlu Doğum Mitingi - Foto - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da (Amed) bugün Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Newroz Parkı Miting Alanı`ında düzenlenen ve milyonların iştirak ettiği görkemli Kutlu Doğum etkinliği yapılan dualarla sona erdi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda; Müslüman Kürt halkına bütün Kürt gruplarına, devlet ve hükümete, İslami hassasiyeti ön planda tutmayan Kürt gruplara, Müslüman Kürt halkına ve İslam Ümmetine önemli mesajlar verildi.
 
Konuşmacılar, birilerinin yaptıkları iş ve icraatlarda İslam ve Müslümanları hesaba katmadıkları müddetçe Müslüman halk tarafından kabul görülmeyeceği ve Peygamber Sevdalılarının bu yanlış hesapları bozacağını söylediler.
 
Yapılan konuşmalarda onlarca yıl Müslüman halklara karşı zulmeden diktatörlere karşı olunduğu, Ortadoğu ve İslam Coğrafyasında da gerçekleşen değişimleri desteklendiği belirtilerek, " Müslüman halkların verdiği İslami Mücadeleleri destekliyoruz. İslam Ümmetti içinde oluşturulmak istenen fitnelerin İslam ve Müslümanlara büyük zararlar verdiği için kesinlikle bu unsurların karşısındayız ve yanlış giden hesapları bozacağız" ifadelerine yer verdi.
 
Yapılan konuşmaların devamında daha sonra Müslüman halka şu mesajlar verildi: sonra şu mesajlar verildi: " Fert, aile ve toplum olarak çektiğimiz sıkıntıların tümü yaşantıdan, Kur`andan ve Sünnetten uzaklaşmamızdan kaynaklanmaktadır. Dünya ve ahretimizin selameti için Kur`an-ı Kerimi ve Peygamber Efendimizin sünnetini anlamak, yaşamak ve yaşatmaktan bir çaremiz yoktur. Öyleyse hepimiz topluca, Rabbimizin kitabına ve Peygamber Efendimizin sünnetine sımsıkı sarılalım."
 
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlene kutlu doğum etkinliğinde konuşma yapan konuşmacılar daha sonra şu mesajları öne çıkardılar: " Ülkedeki halklarla, özellikle de Kürt halkı ile barışmak ve bu barışın sürekli olmasını istiyorsanız Kur`an-ı Kerim ve Peygamber`in mesajları doğrultusunda halkların dini ve insani haklarını hiçbir şarta bağlamadan iade etmeye yönelik irade gösterin gerek ülke genelinde gerekse Kurdistan`da sorunların çözümü noktasında Peygamber Sevdalıları`nın hesabını yapmanız gerekir aksi taktirde başarılı olamayacağınız gibi ne dünyada ne de dünyada bunun hesabını veremezsiniz."
 
Etkinlikte yapılan konuşmacılar konuşmalarının devamında İslami hassasiyeti ön planda tutmayan Kürt gruplara da göndermeler yapılarak şu mesajların altı çizildi. "İslam`a ve Müslümanlara düşmanlıkta uzak durmanızı tavsiye ederiz. Çünkü İslam`a ve Müslümanlara düşmanlıktan hiç kimse bir fayda görmemiş sizde bir fayda göremezsiniz İslam`ı okuyun, öğrenin ve yaşayın. Herkesin selameti İslam`a anlayarak yaşamakla mümkündür"
 
Konuşmacılar ayrıca sun`i sınırla birbirinden ayrılmış Müslüman Kürtlere de mesajlar göndererek şu vurgularda bulunundu: "Genelde İslam Ümmetine hizmet etmek ve faydalı olmak, özelde Müslüman Kürt halkının İslami ve insani haklarına kavuşması ve emperyalistlerin İslam Coğrafyasına yönelik iletişim ve diyalog içinde bulunmamız birdirbirimizle yardımlaşma içinde olmamız gerekmektedir"
 
Görkemli ve milyonlarca peygamber aşığının Kutlu Doğum etkinliğinde buluştuğu etkinlikte konuşmacılar İslam Ümmeti`nin geneline de mesajlar göndererek şu ifadelerin altı çizildi: "Tüm Müslümanlar olayalara ve meselelere Kur`an ve Sünnet dairesi içinde bakmalı ve ona göre tavır belirlemelidirler. Bunun için; Kur`an ve Sünneti çok okumalı anlamalı ve ihtilafa sebepyet verecek her türlü davranıştan kaçınmalıdırlar. Müslümanların vahdetine engel olacak her türlü söz ve davranıştan uzaklaşarak Hz. Peygamber sevdalısı olmalı ve onun uygulamaları çerçevesinde kenetlenmelidirler. Siyonist İsrail başta olmak üzere İngiltere ABD ve yandaşlarını çok iyi tanımalı ve Kur`anı`ın istediği şekilde onlara karşı çıkmalı tavır takınmalıdırlar. Aksi halde ümmetin başına gelenlerden dolayı hiçbirimiz sorumluluktan kurtulamayız. Sadece Myanmar`da Müslümanların çektiklerinin hesabını bile hiç kimse veremez. Bütün Müslümanlar bundan sorumludurlar" (Osman İçli, M.Sait Adiyaman, Fikret Özkan, Ayhan Kaya, Şükrüt Tontaş, Şefik Mert, Muhyeddin Beyca- İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KUTLU DOĞUM DİYARBAKIR NEWROZ ALANI PLATFORMA YAKIN HALK İÇİNDE ÇEKİM

Bu haberler de ilginizi çekebilir