• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Bilecik`te Kutlu Doğum rüzgârı esti - VİDEO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİLECİK- Kutlu Doğum rüzgarı bu sefer Bilecik`in Bozüyük ilçesinde esti. Dünya genelinde yaptığı kutlu doğum etkinlikleriyle adından sürekli söz ettiren Peygamber Sevdalıları Platformu yaptığı etkinliklerin bir diğerini Bilecik`in Bozüyük ilçesinde gerçekleştirdi.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Grup İkra tarafından okunan Mevlid-i Şerifle devam etti.
 
Açılış konuşmasını yapan Dr. Tahir Karaaslan Peygamber Sevdalılarını ve Peygamber sevdasını anlatan bir konuşma yaptı.
Program Grup İkra`nın seslendirdiği Resulullah(s.a.v)`in hasretini anlatan birbirinden güzel ezgi ve ilahilerle devam etti.
Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Hasan Şenol günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Şenol konuşmasında özellikle Resullah(s.a.v)`in daveti üzerinde durdu Şenol; Allah`ın Resulune tabi olanların Allah`ın sevgi ve muhabbetine mazhar olacağını söyledi.

De ki; "Eğer Allah`ı seviyorsanız bana uyun ki Allah`ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.(Al-i İmran 131)" ayetini örnek veren Şenol; Görüyoruz ki Allah`ın sevgisini kazanmanın yolu O`nun Resülüne tabi olup O`nun yolunu sürdürmekten geçiyor.
 
Hz. Ömer`in Allah Resulunü hasır üzerinde yatarken görüp ağladığı hadiseyi hatırlatan Şenol, "O`nun mütevaziliği de O`nun davetinin bir parçasıydı O`nun hayatının tamamı davetti O`nun yürüyüşünü görüp Müslüman olanlar vardı." dedi
Şenol Hocanın konuşması esnasında bir çok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
 
Daha sonra sözü alan M. Zülküf Tan ise, Allah ve Resulunun çağrısına uyun çünkü Allah`ın Resülünün çağrısı dışındaki herşey boştur. Allah ve Resulü size hayat verecek şeylere çağırdığı zaman O`na icabet edin diyen Tan; İnsanların Allah`a ve Resulüne ihtiyacı vardır Allah`ın davasına ihtiyacı vardır. Nasıl ki çorak toprakların Nisan yağmuruna ihtiyacı varsa insanın da günde beş defa Allah`ı anmaya ihtiyacı vardır."dedi.
 
Daha sonra tekrar sahneye çıkan Grup İkra sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler güne renk kattı.
Coşkulu etkinlik Molla Mahmut Aytekin Hocanın yapmış olduğu duayla son buldu.
 
Etkinlik bitmesine rağmen bir çok insanın alandan çıkmak istememesi dikkat çekti. (Zeki Aras-İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir