• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
`Peygambere Karşı Vefa Borcumuzu Ödemeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Köy-Der tarafından Diyarbakır merkeze bağlı Çemê Amabar köyünde ilke defa bir Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlik programında bir konuşma yapan Mola Kerbela Şanlı, bu tür etkinlik ve programların önemine değinerek, Resulullah`ın ümmetine olan düşkünlüğüne vurguda bulundu.
Etkinlik alanı şeritle ikiye bölünerek kadınlar ayrı erkekler ayrı bir şekilde programa katılım gösterdiler.
 
Mevlit etkinliği köy meydanında yapıldı. Program Mola Salih`in Kur`an-Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur`an-ı Kerim`den sonra Aksa İlahi Grubu mewlit okuyarak, katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
 
Mewlidin hemen akabinde Molla Kerbela Şanlı bir konuşma yaparak, Peygamber Efendimiz için organize edilen bu tür program ve etkinliklerin Müslümanlar arasında kaynaşmayı pekiştirdiğinin altını çizerek, Hz Muhammed`in tek sıkıntısının ve derdinin ümmetine olduğunu söyledi.
 
`Sahabeleri gibi vefa borcumuzu ödemeliyiz`
"Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü`minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir." Ayetini hatırlatan Şanlı, " Bu ayette de anlaşılıyor ki peygamberimiz şefkat ve merhamet peygamberidir. O`nun tek amacı ve sıkıntısı vardı o da hep onun ümmeti olan bizleri düşünmesidir. Sahabeler Peygambere karşı olan vefa borcunu hakkıyla yerine getirdiler. Bize düşen ise hakkıyla vefa borcunu ödeyen sahabeler gibi Hz. Peygamberin sünnetini yaşamak ve yüce olan davasını tebliğ etmektir."
 
`Allah sürekli müminlerledir`
Kur`an ve Peygamber için toplananlara önemli mükafatları; Meleklerin bu cemmate şahitlik ettiğini, sıkıntıların o toplantının üzerinde giderildiğini, Allah ve meleklerin bu toplulukta bahsettiği şeklinde sırlayan Şanlı, bu mükafatlarla Müslümanların yalnız olmadığına sürekli Rabbleri ve meleklerin kendileri ile olduğuna dikkat çekti.
Şanlı hoca son olarak, "Bizlerde eshab gibi yaşamalı, sevmeli ve hiçbir engel Resulullah`ın sevgisi önüne geçmemelidir" diyerek etkinlik konuşmasını bitirdi.
 
Etkinlik aralarında Aksa İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahi ve ezgiler program katılımcılara hareketli ve duygu dolu anlar yaşattı.
 
Mevlit etkinliği Muzaffer Karavil hocanın okuduğu dua ile son buldu.
(Osman İçli-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir