• DOLAR 32.339
  • EURO 35.207
  • ALTIN 2246.682
  • ...
Kur`an bülbülleri Viranşehir`de yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa ili ve ilçeleri imam hatip liseleri arasında yapılan Kur`an yarışmasında Viranşehir Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti. Yarışma hafızlık, ezan ve Kur`an-ı Kerim`i güzel okuma kategorilerinde yapıldı. Kur`an-ı Kerim tilaveti il e başlayan programın açılış konuşmasını Viranşehir İmam Hatip Lisesi Müdür Vekili Salih Karay Eğit yaptı. Ardından yarışmaya geçildi. Yarışmanın jüri üyesi başkanlığını Viranşehir Müftüsü Abdurrakip Aslan yaptı.
 
Hafızlık yarışması sonucunda Haran İmam Hatip Okulundan Musama Okan birinci, Şanlıurfa merkezden Mehmet Salih Bay Bostan ikinci ve Şanlıurfa Eyubiye imam hatip lisesinden Yakup Alay üçüncü oldu.
 
Kur`an-ı- Kerim yarışması sonucunda Şanlıurfa Merkezden Mehmet Eroğlu birinci, Hilvan İmam Hatip Lisesinden Cahit Bilen ikinci ve Birecik İmam Hatip Lisesinden Mehmet Fatih Çetinkaya üçüncü oldu.
 
Ezanı güzel okuma yarışmasında ise, Şanlıurfa merkezden İ. Halil Çekilmez birinci, Birecik İmam hatip lisesinden Mustafa Atmaca ikinci ve Şanlıurfa merkezden Nihat Doğan üçüncü oldu.
 
Yarışmada dereceye giren yarışmacılara giyim, saat (birincilere bu hediyeler dışında çeyrek altında verildi ) ve ayakkabı hediye edildi.
 
Öte yandan yapılan yarışma esnasında bay ve bayanların karışık bir şekilde programı izlemesi hem bay ve hem de bayan izleyicilerin tepkisene neden oldu. Programı organize eden yetiklilerin uyarılmasına rağmen haremlik-selamlığa riayet edilmemesi özerine bazı STK temsilcileri ile vatandaşlar salonu terk etti.
 
Konu ile ilgili açıklamada bululan Cami-Der Başkanı Mehmet Kaya yaptığı açıklamada, "Yapılan program gerçekten güzel ve yapılan yarışma kategorileri muhteşemdi. Fakat izleyicilerin bay-bayan karışık bir şekilde oturması ne programın ruhuna ve ne de içeriğine uygun değildi. Temennimiz benzer programlarda bu hassasiyetin ön plana alınmasıdır" dedi.
 
Konuyu sorduğumuz Viranşehir İmam Hatip Lisesi Müdür Vekili ve Salih Karayeğit, "Program artık başladı. Ben bir şey yapamam. Karışık oturumdan rahatsız olan varsa arkada boş yerler var gitsin oraya otursun" açıklamasında bulundu.
 
İlçe dışından gelen Diğer bazı okul yetkilileri ise, "Biz burada misafiriz. Bu durum bizim de huşumuza gitmiyor. Ancak organizeyi Viranşehir İmam Hatip Lisesi yapmaktadır" açıklamasında bulundu. Ortalama 300 kişinin izlediği program saat 13: 00 son buldu. (Sabri Acet - İLKHA)
 

 
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir