• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
 Kur`an-ı Kerim Meali Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması ödül töreninde dereceye girenlere ödülleri verildi. Mecidiyeköy Kültür Merkezi`nde yapılan ödül töreninde konuşan Kur`an`ı Anlama Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Halit Mollaoğlu, yarışmanın bu yıl 4`üncüsünün düzenlendiğini belirtti. Günümüz dünyasında sıradan insanların sözlerinin bile merak edildiği halde insanların Kur`an`a ilgisiz kaldığını ileri süren Mollaoğlu, ``Kur`an`ı hakkıyla okumak ve onu anlamaya çalışmak ayrım yapmadan her ayete kesinlikle itaat etmek gerekiyor`` dedi.

Mollaoğlu, 37 şehir merkezinde bu yarışmayı yaptıklarını ifade ederek, Kuran`ı anlamak gerektiğini vurguladı.

`MÜSLÜMANLARI KUR`AN-I KERİME`E ÇAĞIRIYORUZ`

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır da, ayetlerle Kuran okumanın önemini anlattı. İçki ve kumardan uzak kalmak gerektiğini ayetlerle anlatan Bayındır, ``Türkiye`de Müslümanları Kuran`a Kerim`e çağırıyoruz. Yahudiler`i Tevrat`a, Hıristiyanlar`ı da İncil`e çağırıyoruz. Kur`an-ı Kerim`den önce birçok şey kabul edilmiş ve öncelikli hale gelmiş`` dedi.

Konuşmaların ardından yarışmada Türkiye ve İstanbul`da dereceye giren yaklaşık 20 kişiye umre ve altın ödülleri verildi. Hafız-ilahiyat fakültesi mezunu kategorisinde Merve Kübra Baş birinci, Mehmet Özdemir ikinci, Murat Dinler üçüncü oldu.

Yarışmanın `diğer` kategorisinde ise Şeyma Ünal birinci, İbrahim Kaya ikinci, Rukiye Hacıoğlu üçüncü oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir