• DOLAR 32.592
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2506.925
  • ...
Gaziantep`teki İslami STK`lara Kapatma Davası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Cumhuriyet savcısı tarafından kültürel ve sosyal faaliyetleri ile tanınan İslami hassasiyetli Sivil Toplum Kuruluşlarından Gaziantep Umut-Der, Gaziantep İlim-Der, Gaziantep Rahmet-Der ve Mustazaf-Der Gaziantep Şubesi hakkında kapatma davası açıldı.

Kapatma kararına anlam veremediklerini belirten Muhtaçlarla yardımlaşma derneği Umut-Der Başkanı Yusuf Kiraz; "Tam olarak ne ile suçlandığımızı bilmiyoruz. Derneğimizin tüzüğünde belirtilen faaliyetlerin dışında herhangi bir faaliyette bulunmadık. Önümüzdeki günlerde tam gerekçeli kararın bize tebliğ edileceğini umuyoruz." dedi.

Kapatma davası açılan Umut-Der, Rahmet-Der, İlim-Der ve Mustazaf-Der, Gaziantep`te bulunan binlerce fakir ve Muhtaç aileye yardımlarının yanı sıra kutlu doğum etkinliği ve diğer İslami faaliyetleri ile tanınıyor.

Öte yandan gecen aylarda bu dernek ve dernek yöneticilerine polis tarafından eşzamanlı operasyonlar düzenlenmiş, yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmamış, gözaltına alınan dernek üye gönüllüleri çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir