• DOLAR 32.444
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2445.013
  • ...
Bu Kadar da Olmaz Dedirten Hırsızlık Olayı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -Kasımpaşa`da bu kadar da olmaz dedirten bir hırsızlık ve dolandırıcılık olayı yaşandı. "İslami bir yardım kuruluşundan geliyoruz" diyerek Erdemir ailesine yaklaşan ve aldıkları evin tapu işlemi ile ilgili sorunu çözeceklerini söyleyen 3 kadın hırsız filmleri aratmayan bir dolandırıcılık yöntemine başvurarak Erdemir ailesinin 30 yıldır ev almak için biriktirdiği 35 bin TL paralarını ve 10 adet bileziklerini alarak kayıplara karıştılar.

Kadı Mehmet Çelebi Mahallesi`nde bulunan Kadı Mehmet Çelebi camisinin tuvaletine bakarak geçimlerini sağlayan Ahmet Erdemir (63) ve Fatma Erdemir (52) çifti hala olayın şaşkınlığını yaşıyor.

Ahmet Erdemir, filmleri aratmayan dolandırıcılık ve hırsızlık olayın şöyle anlattı: "Öğle namazından sonra eşim caminin yanındaki terzi dükkânının yanına oturdu. Üç kadın onun yanına geldi ve onunla konuşmuşlar. Eşime `biz İslami bir yardım kuruluşundan geliyoruz. Bir fakire ev alacağız, burada fakirler var mı? Onlara yardım edeceğiz` demişler. Eşimler tanışarak konuşmaya başladılar. Sohbet ilerleyince eşim onlara bizim evin durumunu anlatmış. Eşimden bizim aldığımız ev ilgili tapu sorunu olduğunu öğrenmişler. 30 yıl çalışıp biriktirdiğim para ile bir ev aldım. Ev hisseli tapulu olduğu için tapu sıkıntısını bir türlü çözemedik ve kendi üstümüze alamadığımızdan dolayı evin parasını aldığımız emlakçıya vermemiştik."

Onlardan Hiç Şüphelenmedik
Ahmet Erdemir, "Kadınlar bize güven vermek için 3 bin lira para ve kollarından çıkardıkları 1 adet bileziği eşime verdiler. Bu evi aldığınıza dair bir kâğıt var mı? diye sordular. Evet, var dedik getirin bir bakalım dediler. Bizde onlara gösterdik. Kâğıda baktıktan sonra `bunun bir resmiyeti yok` dediler. Ondan sonra bize verdikleri parayı ve bileziği `parayı paranın yanına altını altının yanına koyun` dediler. Eşimde bizim parayı ve altını bıraktığımız odaya götürdü verdikleri altın ve bilezikleri. Kadınlardan biri orda kaldı ve `siz dışarı çıkın burada namaz kılıp dua edeceğim bu paranın bereketlenmesi için sizde diğer odada karınca duası okuyun para ve altın bereketlensin` dedi. Kadın odada namaz kılıp dua etti. Sonradan anladığımız kadarıyla yalnız başına odada namaz kıldığını söyleyen kadın oradaki bilezik ve tüm paraları çantasına yerleştirmiş. Eşim, ben ve diğer iki kadın salonda bekledik. Namaz kıldıktan sonra bu tapu sorununuzu çözeceğiz dediler. Evden beraber çıkıp emlakçıya doğru gittik. Onlar `Polis çağırıp emlakçıyı basacağız ve bu sorunu hal edeceğiz siz burada bekleyin biz polisleri alıp geleceğiz` deyip gittiler ve gelmediler. Eşim eve döndü ve para ile altınlarımızın yerinde olmadığını fark etti. Bizde hemen polis çağırdık" dedi.

Erdemir ailesi hırsızların biran önce bulunarak çalının paralarının ve altınlarının geri verilmesini istiyor.

Hırsız Kadınlar Güvenlik Kamerada
Gündüz vakti ellerini kollarını sallayarak hırsızlık yapan bu kadınların görüntüleri aynı sokakta bulunan bir marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde hırsızların rahat tavırları dikkat çekiyor. Polis marketteki güvenlik kamerasının kayıtlarını alarak hırsızları yakalamak için soruşturma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri de Erdemir ailesinin evine gelerek parmak izi aldı.

Mahalle sakinleri daha önce de mahallede birçok hırsızlık olayının yaşandığı ifade ederek hırsızlık olaylarının önüne geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasının istedi. (Şükrü Gündüz/Mehmet Laçin -İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir