• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
Bar ve Birahaneler Ahlaksızlık Saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Basmane - Anafartalar Caddesi, barların saçtığı ahlaksızlık nedeniyle içkicilerin meskeni olmuş durumda. Zorunluluk dışında mütedeyyin insanların kullanmadığı bu cadde, şehir merkezi olduğundan dolayı bir zamanlar çok kalabalıktı. Buna rağmen bazen buradan geçmek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, evlerinden çarşıya giden yolun burası olduğunu, zaruret halinde burayı kullanmak zorunda kaldıklarında ise içkicilerin bakışlarından rahatsız olduklarını ifade ediyorlar.

Bu durumdan çok rahatsız olduğunu ve ailesiyle çarşıya giderken çok uzak yolları tercih ettiklerini söyleyen çarşı esnafı Yusuf Ökmen \"Burada bulunan barlarda günün her vakti içki tüketiliyor. Dışarıya, sokak ortasına kurulan masalarda sabah 10`dan gece 11`e kadar içki içiliyor ve bu durum bizi çok rahatsız ediyor. Aileler eskisi gibi geçmiyor. Sekiz on senedir bu daha da çoğalmış durumda. Tabi bu durum hem ahlakı hem de işlerimizi etkiliyor. İşlerim çok düşmüş durumda. Hemen yukarıda aileler oturuyor, müstakil evler var. Eskiden buradan adım atamazdın, şimdi görüyorsunuz tek tük aileler geçiyor. Oda çarşı ve merkez burada olmasından dolayı... Ben şahsen ailemle arkadan geçiyorum. Mecbur kaldığımda buradan geçiyorum. Ayrıca aşağıda görmüşsünüzdür kapalı kepenkler çok, bu ekonomiden de kaynaklanıyor ama çoğunlukta barlardan\" dedi.

Son olarak yetkililere seslenen Ökmen \"Madem sigara yasağını koydunuz, içkiyi de yasaklayın ve barları buradan çıkarın\" dedi.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Hatuniye Camii Dernek Başkanı Nuri Akay Hoca, \"sigara yasaklandığı gibi içkide yasaklanmalıdır. Evet, içkide yasaklanmalıdır, içkide yasaklansa sağlıklı bir nesil ve gençlik yetiştirmek için önem taşıyacak. İçki bir teselli kaynağı değildir, hiçbir zamanda olmamıştır. Başına bir felaket geldiğinde ve sıkıntısı olduğunda içkiye sarılıyor. Hâlbuki sigaranın dumanından, paranın haramından, kadının yamanından birde içkinin hiçbir zaman fayda vermediğini düşünerek teselli olmamalıyız. Burada bu cadde üzerindeki hadiseler insanı gerçektende üzüyor. Yani barlar, meyhaneler, buraya, bilhassa Camiye yakın mesafede olması bizi gerçekten üzüyor. Bizim burada anlatmak istediğimiz, hastalığın nereden geldiğini tespit etmek. Dizileri açıyorsunuz ibret alacağınızı sanıyorsunuz ama her sahnede kadeh tokuşturulduğunu görüyorsunuz. İçkiyi özendiren dizilerin yayını gözden geçirilmesi gerekiyor\" dedi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir