• DOLAR 32.541
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2493.639
  • ...
SON DAKİKA
Dargeçit`te İmam Hatip Lisesi Açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Dört katan oluşan eğitim binasının 10 sınıf olduğunu belirten İmam Hatip Lisesi müdürü Murat Kaya, \"Eğitime girecek olan binamız görüldüğü gibi iki okul olarak kullanacağız. Biri Yunus Emre İlköğretim Okulu olarak diğeri de İmam Hatip Lise-Ortaokulu olarak kullanacağız. Ayrıca İmam Hatip Lisesinde ilk haftalar olmasına rağmen başvuran öğrenci sayımız 130 kişiye ulaşmış durumda ve biz de bu durumdan memnunuz\" dedi.

 

Yapılan yeni eğitim yuvasında İlköğretim okulunda ise 150 öğrencinin eğitim görebileceği bildirildi.

 

Dargeçit`te yeni açılan İmam Hatip Lisesi yeni Eğitim-Öğretim yılı için kayıt almaya başlaması nedeni ile bir açıklama yapan Diyanet Sen Dargeçit şubesi, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında ülke genelinde İmam-Hatip ruhunun tekrar canlandırılması toplum olarak hepimizi mutlu etmiştir\" denildi.

 

İmam Hatip Liselerinde yetişen öğrencilerin hem başarılı hem de manevi değerlerine bağlı bir gençlik olarak toplumda yer edindikleri ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: \"Dargeçit Diyanet-Sen Temsilciliği Sendikası olarak tüm Dargeçitli vatandaşlarımıza çağrımız İmam-Hatip Lisesine sahip çıkmaları ve okulumuzun daha ileriye götürülmesi için her türlü desteği sağlamaya çalışmalarıdır. Çocuklarınızın Orta Okul kısmına kayıt yapmak isteyen vatandaşlar 17.09.2012 tarihine kadar çarşı merkezinde bulunan Eski Belediye binası yanında yeni yapılan Yunus Emre İlkokulunda bulunan Okul Müdürü Sn. Murat Kaya`ya Müracaat etmeleri gerekmektedir.\" (Musab Şengül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir