• DOLAR 32.446
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2478.113
  • ...
YGS 1.leri Açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 milyon 837 bin öğrencinin heyecanla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçları TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

ÖSYM`den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

``2012-YGS Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava giren adayların soru kitapçıkları ile cevap kağıtları bugün saat 16.00`dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar kendi cevap kağıtlarının görüntüsünü, ÖSYM`nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile edinebileceklerdir. Ayrıca; sınavda kendi cevap kağıtlarına kodladıkları soru kitapçığı numarasına ve bu kitapçıkta yer alan sorulara da http://skgs.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ile erişebileceklerdir. Adaylar, sisteme giriş yaptıktan sonra, ilgili sınavı ve görüntülemek istedikleri soru numarasını seçtiklerinde ekranda soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabını görebileceklerdir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.``

Açıklamada, 2012 LYS başvurularının 24–30 Nisan tarihlerinde yapılacağı da belirtildi.

BİRİNCİ KONYA VE OSMANİYE`DEN

YGS sonuçlarına göre, Osmaniye TOBB Fen Lisesi`nden Sümeyye Nur Satin ile Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi`nden Abdullah Coşkun tüm puan türlerinde 500`e puan olarak birinci oldu.

Ankara Fen Lisesi`nden Fırat Özçelik YGS-1, YGS-2, YGS-6 puan türlerinde; İstanbul Kabataş Lisesi`nden Serdar Akkol YGS-3, YGS-4, YGS-5 puan türlerinde ikinci oldu.

Özel Nilüfer Fen Lisesi`nden Fatih Furkan Yılmaz YGS-1, YGS-2, YGS-4`de üçüncü oldu. YGS-3 ve YGS-5`te üçüncü Ankara Fen Lisesi`nden Fırat Özçelik, YGS-6 puan türünde ise üçüncü Amasya Macit Zeren Fen Lisesi`nden Melikşah Safa Üçok olarak belirlendi.

Dördüncü sırada yer alan öğrenciler ise YGS-1, YGS-2`de Amasya Macit Zeren Fen Lisesi`nden Melikşah Safa Üçok, YGS-3`de Özel Nilüfer Fen Lisesi`nden Fatih Furkan Yılmaz, YGS-4`de Ankara Fen Lisesi`nden Fırat Özçelik, YGS-5`de İstanbul Galatasaray Lisesi`nden Rengim Aykan Öztürk ve YGS-6`da Özel Sakarya Işık Fen Lisesi`nden Şule İdacı oldu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir