• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Kayseri Emniyet Müdürlüğüne saldıran PKK`li Gaziantep`te yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde 4.5 yıl önce PKK tarafından Emniyet Müdürlüğüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının zanlısı, yapılan operasyonla Gaziantep'te yakalandı.

Konu ile ilgili Gaziantep Valiliği`nden yapılan açıklamada, 25 Mayıs 2012 tarihinde Kayseri`nin Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı araçla düzenlenen canlı bomba saldırısını gerçekleştiren ve daha önce gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan PKK`linin yakalandığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, “PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca 25.05.2012 tarihinde Kayseri ili Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne yönelik bombalı araçla canlı bomba-intihar eylemi gerçekleştirilmişti. Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince, PKK/KCK Terör Örgütü mensubu ve eylemin faillerinden olduğu şüphesiyle, daha önce yakalanarak gözaltına alınan ve adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan bir şahsa operasyon düzenlendi.” denildi.

Açıklamada, söz konusu şahıs hakkında yapılan yargılamada 3 defa ağırlaştırılmış müebbet ile 11 defa 14 yıl, 10 defa 15 yıl ve 4 yıl 6 ay olmak üzere toplam olarak, 308 yıl 6 ay ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle yargılandığı, şahıs hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkarılması üzerine dün yapılan operasyonla yakalandığı bildirildi.

Düzenlenen operasyonla tekrar gözaltına alınan ve ismi açıklanmayan şahsın, sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı kaydedildi.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir