• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Kış lastiği uygulaması esnafın yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde ticari araçlarda zorunlu kış lastiği uygulamasının başlaması dolayısıyla oto lastikçiler yoğun mesaiye başladılar.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklığının düşmesi sonrası oto lastikçilerin yolunu tutan sürücüler, araçlarına kış lastikleri takmaya çalışıyorlar.

Gaziantep Oto Lastikçiler Odası Başkanı Nihat Özyaşar, uygulamanın başlamasıyla lastikçilerin yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Özyaşar, “Özellikle kamyon ve kamyonetler için kış lastiği uygulaması mecburidir. Gaziantep’te hususi taksilerde mecburiyet yok ama kış lastiğini bütün sürücülerin kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Böyle bir uygulamadan memnunuz. Neticede insan güvenliği için araçta önemli olan lastik ve frenlerdir. Kış lastiği, yaz lastiğine göre daha kısa mesafede durur. Uygulama dün başladı. Bizdeki yoğunluk devam ediyor.” dedi.

Kış lastiğinin önemine değinen Özyaşar, sözlerine şöyle devam etti: “İlk günler olduğu için yoğunluk var. Bu yoğunluk ay sonuna kadar devam eder diye düşünüyoruz. Buraya gelen sürücülere herhangi bir kazaya mahal vermemeleri için kış lastiklerini takmalarını öneriyorum. Bütün insanların can ve mal güvenliği bakımından kullanmasında fayda var. Kış lastiğini kullananlar bir daha vazgeçmiyor.”

Ticari sınıfına girmeyen araçları kullananların da uygulamaya ilgi gösterdiğini ifade eden Özyaşar, kış lastiği takmamanın 600 TL cezası olduğunu hatırlattı.

Aracının lastiklerini değiştiren Mehmet Arıkök ise “Zorunlu kış lastiği uygulaması başladığından dolayı şu an aracımıza kış lastiği taktırıyoruz. Bütün vatandaşlarımız kış lastiklerini taksınlar. Can güvenliği için mecburidir. Her yıl kış başlangıcında aracıma kış lastiği taktırıyorum. Faydası yüzde yüzdür. Kış lastiği kazaları önlüyor.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir