• DOLAR 32.388
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.544
  • ...
`Anadolu coğrafyası insanlık için hep göçün merkezi oldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi`nde (GAÜN) “VI. Ulusal Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Kongresi” düzenlendi. Kongrede konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Anadolu`da eskiden beri göç yolları olduğu için şu anda da bu travmanın ana mekanı olduğunu belirtti.

‘Bugün Suriye biter, yarın Irak başlar ,öbür gün Libya, Lübnan derken bu coğrafya hep göçe ev sahipliği yapacak` diyen Gür, “Bu aynı zamanda Anadolu insanının kadirşinaslığıdır. Ve travmalar karşısında da toplumsal rehabilitasyonun en önemli çıktısıdır. Gaziantep`te bu açıdan çok büyük bir kadirşinaslık göstermiştir.”dedi.

“Bin 900 Suriyeli öğrencimize ev sahipliği yapıyoruz”

Bin 900 Suriyeli öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını belirten Gür, “Gaziantep Üniversitesi bu işin büyük yükünü çekiyor. Biz 3 bin 700 yabancı öğrencisi olan 108 ülkeden BM`nin küçük bir nüvesini taşıyoruz. Dil, din, ırk ve kültür farklılığı demeden 108 ülkenin çocukları burada barışık yaşıyor. Bin 900 Suriyeli öğrencimize ev sahipliği yapıyoruz. İngilizce, Türkçe ve Türkiye`de tek olan Arapça eğitimiyle nadir bir üniversiteyiz. Uluslararasılaşmış, kültür, dil, din ve renk farklılığı gözetmeden barışık bir ruh haletinde yaşatan bir üniversitenin merkezindeyiz.” ifadelerini kullandı.

GAÜN Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Hamamcı ise, kongrenin ana temasını göç ve psikolojik danışma olarak belirlediklerini kaydederek, göçün Türkiye`nin özellikle Güneydoğu`nun ve Gaziantep`in en önemli sorunlarından birisi olduğuna dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından kongreye destek verenlere teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra Uz. Dr. Tahir Özakkaş`ın, “Ruhumuzun içindeki ve bedenimizin dışındaki göçlerde bütüncül psikolojik danışmanlık” konulu sunumuyla başlayan kongre 3 gün sürecek. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir