• DOLAR 32.481
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2435.833
  • ...
`Hırsız ve uyuşturucularla başımız dertte`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te gün geçtikçe artan hırsızlık olaylarının önlenmesini isteyen vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırarak polis ve savcıya yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamadıklarını ve cezaların daha caydırıcı olmasını istediler.

Gaziantep`in Şehitkamil ilçesine bağlı Dülükbaba Mahallesi esnafı ve mahalle sakinleri artan hırsızlık olaylarından dolayı tedirgin olduklarını ve yetkililerin gerekli tedbiri almaları gerektiğini belirtiler.

Dülükbaba Mahallesi`nde bir ay içerisinde yaklaşık 10 ev ve iş yerine giren hırsızlar mahalleliyi tedirgin ediyor. Hırsızlarla başları dertte olan esnaf ve mahalle sakinleri aynı zamanda madde bağımlılarından da dert yanarak, hırsız ve madde bağımlılarını defalarca emniyete şikayet ettiklerini ve hiçbir önlemin alınmadığını ileri sürdüler.

Dülükbaba Mahalle muhtarı heyeti ve esnafından Recep Hançerkıran, mahallelerinde hırsızlık ve uyuşturucu kullanan gençlerin had safhaya geldiğini ve emniyete defalarca şikayette bulunmalarına rağmen aşırı derecede bir ilgisizlik olduklarını iddia etti.

Hançerkıran, "Hırsızlık olayı ve uyuşturucu kullanan gençler mahallemizde haddinden fazla var. Biz bildirdiğimiz halde emniyet buna duyarsız kalıyor. Vatandaş olarak herkes şikayetçi. Özellikle muhtar heyeti olarak bize haddinden fazla şikayet geliyor. Maalesef bildirdiğimiz halde ne kadar dikkate alınmıyor. Bunların bir an önce giderilmesini ve ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz." dedi.

"Bir gecede 10 tane dükkanı açtılar"

Cezalar caydırıcı olmadığı için hırsızlık olaylarının her geçen gün arttığına dikkat çeken esnaf Cemal Mercan ise "Adamları tutuklama diye bir şey yok. Bugün hırsızlık yapıyor. Akşam ise yine serbest bırakıyorlar. Geçen burada tezgahı açmışlar. Meyveleri götürmüşler. Biz hırsızı yakaladık. Polise teslim ettik. Şikâyetçi olduğumuz halde adamları akşam geri serbest bıraktılar. Burada devriyeler gezmiyor. Ben burada gece saat 04.00`te devriye atıldığını görmedim. Adamların ellerinde demir kesici makas dükkânları açıyorlar. Ondan sonra ne var, ne yok götürüyorlar. Bir gecede 10 tane dükkânı açtılar. ifadelerini kullandı.

"Hırsız bizden önce karakoldan çıktı"

Aynı zamanda mahallerinde madde bağımlıların da çok olduğunu belirten Mercan, "Polisler bunlara müdahale etmediği için adamlar başıboş istedikleri her şeyi yapıyorlar. Polise bildirdik. Hırsızı elimizle teslim ettik. Şikâyetçi olduk. Bize ‘cezası 2 senenin altında olursa yatmaz` dediler. Tekrardan serbest bıraktılar. Adam bizden önce karakoldan çıktı. Bütün esnaf şikâyetçi. Bütün mahalle sakinleri rahatsız oluyor. Geçen bir buçuk ay önce buranın elektriği yoktu. TEDAŞ`ı kaç defa aradık. Gelip bir lamba takmadı. Her taraf karanlık adam istediği gibi eve giriyor." diye konuştu.

"Cezalar caydırıcı değil"

Hırsızlara yönelik gerekli tedbirlerin alınmadığını belirten bir diğer esnaf Cemal Taha ise birkaç gün telefonunun çalındığını söyleyerek, şunları dile getirdi:

"Benim dükkanıma da teşebbüs etmişlerdi. Darabayı kaldırmışlardı. Bizim emniyetten beklediğimiz bu konulara daha duyarlı olmalarıdır. En çok şikayetçi olduğumuz konu bu. Ama cezalar caydırıcı değil. Bununlar birlikte birkaç gün önce gündüz gözüyle telefonumu çaldılar. Kamera kayıtları olduğu halde ‘polisler bu küçük olduğundan dolayı biz buna hiçbir şey yapamayız.' dediler. Bu kadar da olmaması gerekiyor."

"Gece devriye gezilmiyor"

Mahallelerinde yeterince devriye atılmadığını ve bundan dolayı hırsızlarında rahat bir şekilde ev ve iş yerlerine girdiğini belirten mahalle sakinlerinden Memik İnal da hırsızlık olaylarının genelde gece saatlerinde olduğunu belirtti.

İnal, "Pencerenin yanına çöp bidonlarını koymuşlar. Eve tırmandığı sırada bizi görünce ayrıldı. Polisi aradık. Polis gelene kadar kendi kaybolup gitti. Biz bu işlerden davacıyız. Burada birkaç tane dükkâna girmişler. Camlarını patlatmışlar. Burada sık sık hırsızlık olayları yaşanıyor. Devlet bunların üzerine düşmüyor. Devriye gezsinler hırsızlık olayları genelde gece saat 03.30 sıralarında oluyor. O saatte devriye gezilmiyor." şeklinde konuştu.

"Vatandaşın burada 24 saat nöbet tutacak hali yok"

Mahallelerinin bulunduğu sokağa aydınlatma ve güvenlik kamera sisteminin kurulmasını istediklerini belirten mahalle sakinlerinden Cem Bozkurt, "Bizim mahallemizde de hırsızlık olayı çok oluyor. Emniyetin bu konuda gerekli önlemleri almadığını düşünüyoruz. Çünkü bu sokak ve caddeleri biz sahipsiz bırakıyoruz. Vatandaşın burada 24 saat nöbet tutacak bir hali yok. Ben buradan valimize ve emniyet müdürümüze çağrı yapıyorum. Bu cadde ve sokakları daha sıkı denetlesinler. Çünkü vatandaş bu konuda çok mağdur. Hırsızlık olmadığı gün yok. Açılmayan bakkal ve büfe kalmadı. Bu konuya çözüm bulmaları için denetimleri sıkılaştırmaları gerekiyor." dedi.

2 gün önce çalıştırdığı bakkal dükkanına sabah geldiğine açıldığını ve hırsızların yaklaşık bin 500 TL`sini çaldığını söyleyen Suriyeli Abdulkaerim Ömer de sokaktaki aydınlatma lambalarının yanmamasından dolayı hırsızlık olaylarının arttığını ve yetkililerden yaşadıkları soruna çözüm bulmasını istedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir