• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
"Kötülükle mücadele etmek için iyiliği artırmak gerekir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı” kampanyası kapsamında kente gelen gazeteci ve yazarlarla değerlendirme toplantısı düzenledi.

Kente gelen gazeteci ve yazarlarla değerlendirme toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, karanlıkla mücadele etmek için aydınlığın çoğaltılması, kötülükle mücadele etmek için de iyiliğin artırılması gerektiğini söyledi.

Şahin, Gaziantep'e daha çok turist gelmesi için sektör temsilcilerine ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı ilk olarak ‘Gaziantep`i keşfet` sloganı ile hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Evliya Çelebi'nin Gaziantep'i "Şehri Ayıntab-ı Cihan" olarak adlandırdığını belirterek, kentin her açıdan çok bereketli bir coğrafyanın tam ortasında yer aldığını söyledi.

Dünyada artık şehirlerin yarıştığına dikkat çeken Şahin, “Kendi gücümüzü muhafaza edip, zayıf tarafımızı da güçlendirerek yolumuza devam etmemiz gerekiyor.”dedi.

“Kötülükle mücadele etmek için iyiliği artırmak gerekiyor”

Şahin, “Elbette çok büyük zorluklarımız var. Karanlıkla mücadele etmek için aydınlığı çoğaltmak gerekiyor. Kötülükle mücadele etmek için iyiliği artırmak gerekiyor. O yüzden bu şehir iyi insanların şehri. Üreten insanların şehir olarak bu zor coğrafyada dimdik ayakta durmaya ve üretmeye çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep yaşanacak bir şehirdir”

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da bölgenin her alanda lider kenti konumundaki Gaziantep'i turizm alanında dünya kenti yapmak istediklerini vurguladı.

Gaziantep`in zaten her yönden keşfedilmiş bir şehir olduğunu belirten Ulusoy, “Aslında bu sloganı değiştirmemiz lazım. ‘Gaziantep`i yaşat` sloganı olmalı. Gaziantep yaşanacak bir şehirdir. Gaziantep yalnız bir günde tanınacak bir kent değil. Gaziantep, gezilmesi gereken bir şehir. Gaziantep UNESCO`ya giren bir Gastronomi şehridir. Bu da Gaziantep için bir başarı öyküsüdür.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin, gazeteci ve yazarlara Gaziantep`in tarihi ve kültürel yerlerini bir sunum eşliğinde tanıttı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir