• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
TRUMP, EDOĞAN ve PUTİN  veya PUTİN, ERDOĞAN ve TRUMP
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ RİYAD MAKAEV/DOĞRUHABER/ANALİZ

Bugün haberleri açtığımızda hep ezilen Müslümanların feryatlarını, Avrupa yolculuğunda ölen kardeşlerimizi, terör saldırısında ölen Müslümanları, garip isimlerle aldlandırılan sözde İslam örgütlerini, kafa kesme görüntüleri ve daha saymakla bitmez Müslümanlarla ilgili haberleri izliyor ve okuyoruz. Maalesef, Müslümanların ölümleri bize normal gelmeye başladı. Artık kimse umursamıyor. Eskiden hiç olmazsa hüzünlenirdik hatta sokaklara bile dökülürdük ve gavurların konsoloslukları önünde miting yapıp tek ümmet olduğumuzu göstermeye çalışırdık. Artık bunlar da tarihe karıştı. Suriyeliler Ortadoğu`nun meselesine döndü, Kafkasyalılar Rusya`nın iç meselesine döndü ve Asyalı Müslümanlar Asya`nın ve Afrikalı Müslümanlar Afrika`nın meselesi haline geldi. Bunu bir ümmet meselesi olarak bakan sadece küçücük gruplar kaldı, onlara da artık diğerleri marjinal gruplar diyorlar.

Türkiye de bu durumun bir örneği oldu. Son on beş yıl içinde çok şey değişti. En çok değişime uğrayan taraf da Müslümanlar oldu. Modernizmin mağdurları mı, yoksa siyasetin mağdurları mı bilemiyorum ama Müslümanlar bir garip oldu. Eskiden faizli kredi haram idi şimdi caiz oldu! Başörtü yasak idi şimdi serbest oldu ama başörtülü ve başörtüsüz olanların arasında bir fark kalmadı. İslam`ın farzı ve şiarı olan başörtü moda oldu. Eskiden işyerlerinde gizlice namaz kılanlar şimdi her yerde mescitler olduğu halde namazlarını kılmaz oldu. CHP`lisi ve AKP`lisi arasında hiç fark kalmadı, birileri Kılıçdaroğlu ne söylerse doğrudur diyor, birileri Erdoğan ne söylerse doğrudur diyor. Müslümanlar zombileşmiş gibiler! 

Son zamanlarda Türkiye`nin dünya siyasetindeki çıkışları, ezilmiş İslam ümmetinden bir birey olarak hoşuma gidiyor. Afferin! Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum! Ama, çok tedirginim. Rabbime Müslümanlara iman ve güç ver diye dua ediyorum. Türkiye`nin çok tehlikeli bir duruma doğru itildiğini düşünüyorum. Eskiden sadece iki milleti bilirdik Müslümanlar ve gayr-ı Müslimler. Galiba bu da değişti… Allah (C.C.) şöyle buyurmuyor mu: “Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: “Allah`ın yolu asıl doğru yoldur.” Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah`tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır”.

Bugün Orta-Doğu`da yaşanan trajediyi hepimiz biliyoruz. Bu sorunun tam ortasında bulunan Türkiye Rusya ile neredeyse müttefik haline geliyor. Ne dersek diyelim ama diğer taraftan ABD ile de müttefiktir. Suriye`de şuanda devam eden katliamın sorumluları ABD ve Rusya`dır. Şimdi görüyorum ki Türkiye`yi de bu ikilinin arasına sokmaya çalışıyorlar. Dünya`yı Tramp, Erdoğan ve Putin yönetebilir diye sesler çıkmaya başlıyor. Bu çok tehlikeli ve hassas bir durumdur. Günah keçisi olmanın lüzumu yok. Bu durumu desteklemenin Türkiye`ye ihanet olabileceğini düşünüyorum. Bu iki devletten hangisini öne çıkarırsan çıkar sonuçta Türkiye ortasında kalıyor… Bunu bir düşünün… Onlar sizin dostunuz değil, sizi suya atıp kendileri kuru çıkarlar…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir