• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
PKK`lı katilden şok itiraf: ‘HÜDA PAR`DAN VAZGEÇMEM DEYİNCE ÖLDÜRDÜK`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / HABER MERKEZİ 

PKK`li “Andok” kod adlı Kadir Gümüş, 19 Şubat`ta tutuklandıktan sonra savcıya verdiği ifadesinde,  PKK`nın eylem yıl dönümünde, HÜDA PAR üyesi Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın`ı nasıl katlettiklerini itiraf etti. PKK`li katil,  ambulans taramak, karakol basmak, şantiye araçlarını kundaklamak ve sağlık personeli kaçırmak gibi çeşitli itiraflarda da bulundu. Andok kod adlı PKK`li katilin, “HÜDA PAR üyesi Cengiz Tiryaki`yi “HÜDA PAR`dan vazgeçmem deyince öldürdük” itirafı, Pkk`nin farklı düşüncelere tahamülsüz iğrenç yüzünü, bir kez daha ortaya koydu. Şiddeti bir araç haline getirerek Kürt halkında HDP için oya eviren Pkk`nin kürt halkına tattırdığı şiddetin tadı, PKK`nin ta kuruluşuna kadar uzanıyor. Doğuda halka ve özellikle de İslami kesime şahin kesilen Pkk, Batı illerinde ise HDP üzerinden kendini barış güvercini olarak pazarlamak istiyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde sosyalist partilerin de desteğini alan Pkk/HDP, “Özgürlük mücadelesi” verdiğini iddia ediyor. Yaptığı propaganda ile batının Türkiye`ye karşı pozisyon almasını sağlayan Pkk/HDP`nin farklı düşünenlere karşı tahammülsüzlüğü ve ve bunun akabinde gelen cürümlerine Avrupa,  tam olarak üç maymunu oynuyor.

“DOĞRUDAN FETHİ`Yİ GÖZETEREK 5-6 EL ATEŞ ETTİK”

Şehit Fethi Yalçın`ı alçak bir pusu ile nasıl katlettiğini itiraf eden PKK`li Gümüş, “Varto ilçesinde tefeciden gasp ettiğimiz 53 plakalı beyaz arabaya binerek Kale Mahallesi`ne geldik, evin keşfini yaptık. Evde olup olmadığını bilmediğimiz için eylemi gece yapmama kararı aldık. Olay günü Fethi`nin evine gittik ve yarım saat kadar bekledik. Fethi evden çıkıp ticari taksiye binerek Karlıova istikametine gitmeye başladı. Biz de onu takip ettik. Bir süre sonra Fethi bizim onu takip ettiğimizi anladı. Aracı durdurarak bir eve girdi. Biz 200-300 metre kadar evin yukarısına gittik. Fethi evden çıkıp yolun kenarına geldi. Fethi`nin bulunduğu taraf bana ters düştüğü için yolcu koltuğunda oturan Şerzan`a tabancayı verdim. Doğrudan Fethi`yi gözeterek 5-6 el ateş etti ve Fethi yere düştü.” dedi.

“HÜDA PAR`DAN VAZGEÇMEM DEYİNCE ÖLDÜRDÜK”

PKK`li katilin, 9 Ekim 2014`te adını “Rodi” olarak bildiği HÜDA PAR mensubu Cengiz Tiryaki`yi de nasıl katlettiğini itiraf ettiği ortaya çıktı.

“Rodi (Cengiz Tiryaki)nin kardeşi HDP`nin Karlıova ilçe teşkilatında yöneticiydi. Daha önce arkadaşlarımız HÜDA PAR`dan vazgeçmesi için Rodi`yi uyarmıştı, kendisi vazgeçmedi. Olay günü bu nedenle tekrar kendisiyle konuşmak için gittik. Evin kapısını çaldık, dışarı çağırdık. Rodi  kapıyı açmadan bizi uyardı, gelmeyeceğini söyledi. Yanında eşi ile annesi vardı. 2 saat boyunca kapısının önünde bekledik. Amacımız evinin önünde öldürmek değildi; ancak çok direndi, gelmek istemedi. Bize, ‘Ne yaparsanız yapın, partimden istifa etmeyeceğim` dedi.... Yanımda getirdiğim M16 marka tüfek ile göğsüne, öldürmek maksatlı bir el ateş ettim. Mermi isabet etti ve cengiz yere düştü.”

PKK`Lİ KATİLİN İTİRAF ETTİĞİ DİĞER EYLEMLER

Yaptığı diğer katliamları da itiraf eden katil: “HÜDA PAR`a mensup Fethi ile Rodi`yi öldürdüm. Karlıova yolu üzerinde kepçenin yakılması, Bulanık bölgesinde bir asker ve teknisyeni tutuklama ve Erentepe karakoluna taciz eylemini gerçekleştirdim. Çukuryayla Mahallesi`nde 112 Acil Servise ait ambulansı ve 3 sağlık personelini kaçırdık. Kırıkhan Karakol Komutanlığı ve Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne yapılan saldırıyı gerçekleştirdik. Hamit Aydoğdu yol yapım şantiyesine ait 17 iş makinesinin yakılması ve 1 aracın gasp edilmesi olayını gerçekleştirdik. Işıklar Mahallesi`nde askeri araca yönelik el yapımı patlayıcı madde ile tuzaklama eylemini gerçekleştirdik. Bazı bölgelerde baz istasyonlarının yakılmasında rol aldım ve talimat verdim. Karlıova-Erzurum karayolunun 22. kilometresinde yol kesme, araç yakma, olay mahallinden kaçan bir araca ateş etme olaylarında da yer aldım.”

Andok kod adlı Kadir Gümüşle beraber Cengiz Tiryaki olayına karışan Bedran Wan kod adlı Yunus Emre Aras, 6 Nisan 2016 tarihinde Varto`ya bağlı Teknedüzü (Badan) köyünde yaşanan çatışmada 3 PKK`li ile beraber öldürülmüştü.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir