• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
 İsrail Zindanlarında 350 Filistinli Çocuk Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Esir Kulübü Siyonist işgal rejimi zindanlarında yaşları 18`in altında 21`i kız olmak üzere 350 çocuğun bulunduğunu belirtti.

Dünya Çocuk Günü münasebetiyle basın açıklaması yapan Esir Kulübü, Ekim 2015`te başlayan intifada sürecinde şimdiye kadar 2000 tutuklama tespit ettiğini, en çok tutuklamaların Kudüs`te yaşandığını ifade etti.

İşgal güçlerinin Filistinli çocuklara yönelik hak ihlallerine de dikkat çeken insan hakları kuruluşu, çocukların kasıtlı infazlara maruz kaldıklarını, tutuklanıp sorgu merkezlerine götürüldüklerini, buralarda aç ve susuz bırakıldıklarını, ağır işkence gördüklerini, ağza alınmayacak küfür ve ağır sözler işittiklerini, korkutulduklarını, baskı ve tehdit altında ifadeye zorlandıklarını kaydetti.

Rapora göre bu yıl Filistinli çocuklar oldukça ağır bir yıl geçirdi. Planlı bir şekilde tutuklanan çocuklar hakkında birkaç ırkçı kanun da çıkarıldı. Yine bu yıl çocuklar hakkında müebbet hapse kadar cezalar verildi.

Başta Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) olmak üzere uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunan Esir Kulübü, Filistinli çocukları korumak için daha fazla çaba göstermelerini istedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir