• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
6 TRİLYON  DOLARLIK YIKIM
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / DIŞ HABERLER SERVİSİ 

TRUMP: KAÇAK GÖÇMENLERİ SINIR DIŞI EDECEĞİM

Seçim öncesi yaptığı açıklamalarda yabancı düşmanlığında bulunan ABD`nin yeni başkanı Donald Trump, seçimden sonra da aynı çizgide olduğunu gösterdi. Başkan seçildikten sonra ilk mülakatını CBS kanalına veren Trump, sayılarını 2-3 milyon olarak açıkladığı suça karışmış kaçak göçmenleri bir an önce sınır dışı edeceğini söyledi. Trump, sınır dışı edileceklerin önceliğinin, “sabıka kaydı olanlar, uyuşturucu satıcıları, silahlı çete üyelerinin” olacağını dile getirdi.

Seçim çalışmalarında Meksika ile ABD arasına duvar öreceğini açıklayan Trump`a bu projeyi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği soruldu. Trump ise bu projenin devam ettiğini fakat sınırın tamamen duvardan oluşmayacağını ve bazı bölgelerin çit ile kapatılacağını belirtti.

6 TRİLYON DOLARLIK YIKIM

CBS kanalındaki mülakatta Trump, gündemi sarsan açıklamalarda bulundu. İslam dünyasının işgal edilmesi sırasında 6 trilyon dolar gibi korkunç bir paranın kullanıldığını farkında olmadan ortaya döken Trump “Bu parayla ülkeyi baştan aşağı iki kere kurardık” dedi.

Irak ve Afganistan`ı yıllarca işgal eden, Somali, Yemen ve Pakistan`a hava saldırıları düzenleyen, yıllarca İran ve Libya`ya ambargo uygulanmasına ön ayak olan ABD`nin bu süreçte harcadığı parayı gözler önüne seren açıklamadaki ifadeler şunlar: “Ortadoğu`da 6 trilyon dolar harcadık. Bu parayla ülkeyi baştan aşağı iki kere kurardık. Yollarımıza, köprülerimize, tünellerimize ve havaalanlarımıza bakın, hepsi çok eskimiş durumda.”

Trump`un daha yeni yollar ve köprüler yapabilirdik dediği paralarla 2003 yılından bu yana 1 milyon 200 bin Müslüman katledildi

Emperyalist ABD`nin 6 trilyon dolar harcadığı saldırı silsilesinde Afganistan ve Pakistan`ın da payına ölümler düştü. Sosyal Sorumluluk Taşıyan Doktorlar isimli kuruluşun raporuna göre Afganistan`da 220 bin, Pakistan`da ise 80 bin kişi Amerikan saldırıları sonucu katledildi.

TRUMP: KORKMAYIN

ABD`nin Müslümanlara karşı politikasının değişebilme ihtimali imkânsız gibi göründüğü halde Trump verdiği mülakatta ABD`de yaşayan siyahilerin ve Müslümanların kendisinin başkan seçilmesinden dolayı korkmaması gerektiğini; bu korkuyu medyanın pompaladığını söyledi.

Trump “Eğer Hillary Clinton kazansaydı ve benim destekçilerim sokaklara çıksaydı herkes kınamaya başlardı. Farklı bir tavır sergilerlerdi. Çifte standart uygulanıyor.” İfadeleri ile kendisine karşı bir algı oluşturulduğunu ifade etti.

Alacağı ücret konusunda da konuşan Trump Yıllık 400 bin dolar olarak belirtilen Başkanlık maaşını da almayacağını belirtti.

AB DIŞİŞLERİ BAKANLARI TRUMP İÇİN TOPLANDI

Öte yandan Avrupa Birliği ülkelerinin dışişleri bakanları, ABD›de başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump döneminde, AB-ABD ilişkilerinin geleceğini ele almak üzere bir araya geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, toplantıyı “gereksiz” olduğunu düşündükleri için katılmadı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının sonunda konuşan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB`nin panikte olduğu iddialarına atıfta bulunarak, “Bu bir olağanüstü toplantı değildi, sadece gayri resmi bir yemekti.” dedi.

Trump, seçim kampanyası sırasında büyük ticaret anlaşmalarına karşı olduğunu söylemişti. Bu nedenle, eğer tamamen iptal edilmezse AB ile ABD arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı müzakerelerinin AB için çok zorlu geçeceği öngörülüyor.

Trump`ın Avrupa ülkelerinin NATO için daha fazla harcama yapmasını istemesi ve Avrupa`nın savunmasını geri plana atması diğer bir endişe konusunu oluşturuyor. Trump döneminde Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerin iyileşme ihtimali, Kırım›ın ilhakı yüzünden Rusya›ya ambargo uygulayan AB›yi endişelendiriyor. Ayrıca, İran›la varılan nükleer anlaşmanın geleceği ve iklim değişikliği konularında da AB ve Trump farklı düşünüyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir