• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Bombalı saldırıda kızını kaybeden babanın feryadı: “BENİ ÖLDÜREREK HAKKIMI SAVUNAMAZSIN”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. HÜSEYİN TEMEL, EMRAH DENİZ –  DİYARBAKIR
Diyarbakır`ın Bağlar ilçesinde PKK`nin, sivillerin yoğunlukta olduğu bölgede gerçekleştirdiği bombalı minibüs saldırısında hayatını kaybeden 2 çocuk annesi Zeynep Sevinçer son yolculuğuna uğurlandı.

Yeniköy Mezarlığına defnedilen Sevinçer`in acılı babası Veysi Ece, kızının ardından biri 4 aylık bebek, diğeri 4 yaşında 2 torununun öksüz kaldığını belirterek, PKK`ye tepki gösterdi.

Kürt halkının bunu hak etmediğini söyleyen Ece, Kürtleri öldürerek Kürt hakkının savunulmayacağını ifade etti. PKK/HDP`nin, Kürt halkına bombaları adeta bir mükâfat olarak gördüğünü dile getiren Ece, “Kürt halkı bunu istemiyor. Kürt halkı bunu hak etmiyor. Biz bunu hak etmiyoruz.

Halk onları milletvekili yapmadı mı, onlara belediye vermedi mi? Onlar ne istediyse millet yapmadı mı? Bunlar ne yaptılar bize bombalı saldırılardan başka. İşte bizim milletimizin mükâfatı budur! Bu halkın mükâfatı budur ama halk halen uyanmıyor. Siz onları milletvekili yaptınız, meclise soktunuz, belediye başkanı yaptınız ama onlar ne yapıyorlar? Sen orada bomba patlatıyorsun orada Kürt halkının olduğunu, evlerin, çoluk çocuğun olduğunu bilmiyor musun? Sen benim evimin dibinde bomba patlatırsan bu halk ölür. Bu halk Kürt değil miydi? Sen Kürdün hakkını nasıl savunuyorsun? Beni öldürerek hakkımı savunamazsın.” dedi.

“SEN KÜRDÜ ÖLDÜREREK Mİ BENİM HAKKIMI KURTARIYORSUN?”
PKK`nin mücadelesinin Kürt halkı için olmadığını vurgulayan Ece, “PKK bunu Kürt halkı adına yaptığını iddia ediyor. Sen Kürdü öldürerek mi, Kürdü kurtarıyorsun? Sen Kürdü öldürerek mi benim hakkımı kurtarıyorsun?  Benim canımı aldın da ne oldu, ne yapabildin? Allah`ın laneti PKK`nin üzerine olsun. Ey zalim, ey İsrail`in köpekleri, Amerika`nın emperyalist köpekleri, ne oldu? Benim canımı yaktınız, ciğerimi yaktınız, Allah da onların evini, canını yaksın.” diyerek tepkisini gösterdi.

“HAYALLERİNİ YARIM  BIRAKTILAR”
Yaşadıkları acıdan dolayı bir travma yaşadıklarını ifade eden Ece sözlerine şöyle devam etti:

“10-15 gün önce yeni ev almıştılar. Eve yeni yerleşti ve bu musibet başlarına geldi. Tadını çıkaramadılar. Önceden kiracıydılar, sonrasında bu evi aldılar. Biz de onların rahatlayacağını düşündük ama hayallerini yarım bıraktılar. Kızımı böyle bir patlamada kaybetmek çok zor. Şu anda ne yaşadığımızı bilemiyoruz, yaşıyoruz ama ölü gibiyiz. Ciğerimiz her gün yanıyor. O bir kere gitti kendini kurtardı ama biz perişanız. Kızım şehit oldu. Allah`a hamd olsun bizi teselli eden şehadetidir.”

“Ölümü torunlarıma anlatamazlar ama onlara annelerinin cennette olduğunu söylüyorlar”
Annelerini kaybeden torunlarının psikolojik tedavi gördüklerini söyleyen Ece, “2 torunum öksüz kaldı. Biri 4 yaşında, diğeri 4 aylık bebek. Bunların biri ilk gece benimle beraber kaldı. Ertesi gün babasına verdik. Şu anda torunlarım babalarıyla beraberler. Annelerinin ölümünden haberleri yok. Psikolog torunlarımla ilgileniyor. Psikolog torunlarıma yavaş yavaş onlara anlatıyor. Ölümü anlatamazlar ama onlara annelerinin cennette olduğunu söylüyorlar. Onları sakinleştirmeye çalışıyorlar. Torunlarımla beraber hepimizin psikolojisi bozulmuş, ne yapabileceğimizi bilemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BU ALÇAKLARIN BOMBASIYLA ŞEHİT OLMASI BİZİ ÜZÜYOR”
Kızının ahlakıyla örnek bir kişiliğe sahip olduğunu dile getiren Ece, “Benim kızım namazında niyazında, Kur`an okuyan ve çok yardımsever biriydi. Çok merhametli ve çok vicdanlıydı. Komşularına, etrafındakilere çok yardımcı olurdu.

Asla bir insanın kalbini kırmazdı. Ailesi, çevresi ve komşuları hepsi ondan razıydı. Babalık hakkımı ona helal ediyorum. Kızım şehittir, şehadetine üzülmüyorum.

Sadece bu alçakların bombasıyla şehit olması bizi üzüyor. Allah onları eğer hidayete layık ise hidayet etsin. Yok, eğer hidayete layık değil iseler onları ‘Kahhar` ismi hürmetine kahretsin. Allah onların da evine ateş düşürsün. Benim ciğerim yandı onların da ciğeri yansın.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Bağlar`da bomba yüklü minibüsle düzenlenen saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 378 kişi ise yaralanmıştı. Patlamada birçok apartman, ev, işyeri ve araç zarar görmüştü.

(İLKHA)














 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir