• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
`Seçimle gelip terörle iç içe girenler bunun hesabını vermelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yıldırım, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Gözaltına alma işlemlerini hukuk içerisinde yapıldığına vurgu yapan Yıldırım, “Seçimle gelip, terörle iç içe girenler elbetteki bunun hesabını vermelidir.” dedi.

Yıldırım,  “Türkiye bir hukuk devleti. Hukukun önünde hiç kimsenin geçiş üstünlüğü yoktur. Bütün vatandaşlarımız hukuk önünde eşittir. Yapılan işlem hukuk içerisinde bir işlemdir. Yani daha önce mahkemeler dokunulmazlıkları kaldırılan toplam 154 milletvekili hakkında çağrı yapmışlar, bunlardan HDP milletvekilleri dışında tamamı gitmiş ifadesini vermiş ve yasal süreç devam etmektedir. HDP milletvekillerinden sadece 1 tanesi gitmiş, 54'ü bu çağrıya uymamıştır. Yani hukukun üstünlüğünü tanımamışlardır. Dolayısıyla yapılan işlem mahkemelerin yaptığı çağrıyı yerine getirmemesi üzerine gerçekleşen bir işlemdir.” dedi.

“Seçimle gelip, terörle iç içe girenler elbetteki bunun hesabını  vermelidir.” diyen Yıldırım şöyle konuştu: “Orada işi birbirine karıştırmamamız lazım. Eğer kastettiği bugünkü savcılığın yaptığı tasarrufsa, işlemse Sayın Kılıçdaroğlu iki şeyi birbirine karıştırıyor. Terörle siyaseti, milli iradeyi birbirine karıştırmamak lazım. Seçimle geldiniz, vatandaşlara hizmet ettiniz, vatandaşın hayatını kolaylaştırdınız, bir dahaki seçimde ya devam edersiniz ya da göreviniz sona erer. Buradaki olay farklıdır. Buradaki iş tamamen yargısal bir faaliyettir. Seçilmiş olmasına rağmen terörle birlikte hareket eden, terörü teşvik eden ve terörü cesaretlendiren, lojistik destek verenler ve bu tutumları nedeniyle de dokunulmazlıkları Anayasa değişikliği sona erdirilen milletvekilleri hakkında hukuki bir işlemdir.”

Siyasetin, suç işlemenin bir kalkanı olamayacağına vurgu yapan Yıldırım, “Eğer siz siyaseti suç işlemek için kendinize bir güvence olarak görürseniz büyük yanlış içinde olursunuz. Türkiye, bir hukuk devleti, eğer Sayın Bahçeli, Sayın Baykal, Sayın Kılıçdaroğlu ve milletvekillerinin birçoğu gidip ifade veriyorsa HDP'dekiler de gidip ifadelerini verecek, bu kadar basit. Bundan kaçındığınız zaman doğacak sonuçtan da şikayet etmemeniz gerekir.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir