• DOLAR 32.411
  • EURO 35.2
  • ALTIN 2327.737
  • ...
Tanıklar bombalı saldırı anını anlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada gerçekleştirilen ölü ve yaralıların olduğu bomba yüklü araç saldırısının tanıkları bombalı saldırı anını İLKHA’ya anlattı.

Bombalı saldırının büyük bir gürültüyle gerçekleştirildiğini ifade eden tanıklar, patlama sonrası silah seslerinin de geldiğini söyledi.

Bombalı saldırının tanıklarından Mehmet Cevat Çalış, saldırının, minibüsle iş yerine gittiği sırada meydana geldiğini ifade etti.

Patlama sonrası minibüste bulunanları sakinleştirmeye çalıştığını belirten Çalış, “Herkesin işe gittiği gibi ben de minibüsle işe gidiyordum. Tam Polis Okulu Kavşağında kırmızı ışıkta beklerken, aniden çok büyük bir patlama oldu.  Patlamayla birlikte dumanlar yükselmeye ve silah sesleri gelmeye başladı. Bulunduğumuz araba da hasar gördü ve şoför dâhil yolculardan bir kısmının yüzü parçalandı. Arkamdaki yolcu patlamanın etkisiyle benim üzerime düştü. Büyük ihtimal ile üzerime düşen şahsın beli zarar görmüştü. Silah seslerinden dolayı biz yolcular kafamızı kaldıramıyorduk. Yolcular kendilerini arabadan aşağı atmaya çalışırken ben sakin olmaya davet ediyordum. Bunu yapmamın sebebi şiddetli silah sesleri geliyordu. Allah’a şükürler olsun bana bir şey olmadı.” dedi.

“Başımı kaldırdığımda çevredeki birçok bina yıkılmıştı”

Silah seslerinin durmasının ardından yaralılara yardıma koştuğunu söyleyen Çalış, “Yaralılara ulaşmaya çalıştık. Durakta bekleyen yolcular olmadığı için elhamdülillah büyük bir şey olmadı. Sadece bir bayanın kolu kopmuştu. Yaşadığını gördük çünkü daha nabzı atıyordu. Kendisine yardımcı olmak isterdik ama bir şey yapamıyorduk. Çünkü henüz olay yerine ambulanslar ve itfaiye de gelmemişti. Kadının yanındaki beyefendi ise maalesef ölmüştü. Hemen biraz ileride duvar bir bayanın üzerine çökmüş ve bayan paramparça olmuştu. Gördüğüm kadarıyla sağlam bir yeri kalmamıştı. Tabi biz de görevlilere yardım ederek ceset torbalarına yerleştirdik. Zamanla yaralılar çıkmaya başladı. Başımı kaldırdığımda çevredeki birçok bina yıkılmıştı. Vatandaşlar olarak yaralılara yardım için binalara koştum. Henüz uykuda uyanmayanlar enkazın altında kalmıştılar. Daha sonra fark ettik ki emniyetteki görevliler de yaralılara yardım etmeye başladılar. Yaklaşık 500 metre çevrede dolaştım o kadar uzaklıktaki iş yerlerinin ve evlerin camları kırılmış, tamamıyla hasar görmüştü.” ifadelerini kullandı.

“Duraklarda fazla kişi görmeyince çok sevindim”

Olayın şokunu yaşadığını dile getiren Çalış, “Halen olayın şokundayım ve kulaklarım patlama şiddeti nedeniyle çınlıyor. Millet çok çok perişan oldu. Patlama olduğu yer Diyarbakır’ın merkezi kavşağıdır. Birçok minibüs ve otobüsün yolcuları alıp götürdüğü bir yerdir. Hamdolsun duraklarda fazla kişi görmeyince sevindim. Patlama mobese kameralarının bulunduğu yerde meydana geldi. Sadece bir patlama değil iki patlama meydana geldi. Kanaatime göre bu canlı bombalı saldırı idi. Çünkü emniyet orada kimsenin araçlarını park etmesine kesinlikle izin vermiyor.” şeklinde konuştu.

Bombalı saldırının bir başka tanığı Müslüm Ayık ise patlamanın şiddeti nedeniyle ilk önce deprem olduğunu zannettiğini belirtti.

“Etrafta kimse yoktu, cesetler yerdeydi, ben kendim 2-3 ceset gördüm”

Ayık, “Sabah uykudaydım patlama oldu. Diyarbakır hepsi bomba sessiyle uyandı. Başta deprem olduğunu zannettim ama deprem değildi. Ardından üstümü giyerek dışarı çıktım. Dışarda manzara çok kötüydü. Etrafta kimse yoktu. Cesetler yerdeydi. Ben kendim 2-3 ceset gördüm. Daha sonra yaralılara yardım ettik. Şimdi görüyorsunuz burası harabeye dönmüş. Diyarbakır’ı Suriye’ye çevirdiler.” dedi.

Bombalı saldırıyı duyduğunda olay yerine gelen Ayettullah Tekin ise çok sayıda yaralı gördüğünü söyledi.

“Bir yaralıya yardım etmek istedim elimde kaldı”

Bombalı saldırı yerinde çok sayıda yaralıyı gördüğünü ifade eden Tekin, “Patlamayı duyar duymaz evden çıktım. Burada çalışan bir arkadaş patlamanın olduğunu ve iş yerinin zarar gördüğünü bana telefonla söyledi. Taksiye binip iş yerime gelmek istedim. Yol kapalı olduğu için patlama yerinde taksiden indim. Gördüğüm manzara çok kötüydü. Yaralılar vardı. Bir yaralıya yardım etmek istedim elimde kaldı. İş yerime doğru geldim, iş yerim patlama nedeniyle büyük hasar görmüştü.” şeklinde konuştu.

“Bu sivil halka görülen reva mıdır?”

Saldırıya tepki gösteren Tekin, “Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Allah’ın laneti onların üzerine olsun. Bu sivil halka görülen reva mıdır? Bu halk nerede yaşıyor. Bu halk kim. Niçin bunları yapıyorlar.” diye konuştu. (M. Hüseyin Temel, Hüseyin Genel – İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir