• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
STK`lardan Doğruhaber`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz Pazartesi günü saat 04.00 sıralarında silahlı ve molotoflu saldırıya uğrayan Doğruhaber'e destek ziyaretleri devam ediyor.

İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanı Mehmet Karadağ, HÜRDER Genel Başkanı Şaban Dalgın, Diyarbakır Medya Konseyi İl Temsilcisi Eyüphan Kaya, Dicle Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı ve beraberlerindeki heyet, Doğruhaber Diyarbakır temsilciliğine ‘Geçmiş olsun` ziyaretinde bulundu.

STK heyetini, Doğruhaber Gazetesi sahibi Ahmet Özdemir ve Doğruhaber Bölge Temsilcisi Mehmet Baran  karşıladı.

“Doğruhaber'e yapılan saldırıyı bize yapılmış kabul ediyoruz”

Ziyaret sırasında konuşan İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanı Mehmet Karadağ, “İslami basın alanında doğru haberleri ile örnek çalışmalarıyla öne çıkan gazetenize yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırıyı planlayanların planları boşa çıkacaktır. İslami camialar gazeteye yapılan bu saldırıyı kendilerine yapılmış kabul ediyorlar. Aynı şekilde biz İnsan Hakları Cemiyeti olarak doğruhaber'e yapılan saldırıyı bize yapılmış olarak kabul ediyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlardan saldırıya uğrayan gazeteye sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bu saldırının gazete çalışanlarının azmini daha fazla arttıracağına inanıyoruz. Bu saldırıyı yapanları yakalamak faillerini ortaya çıkarmak, hükümetin üzerine bir vazifedir. İstanbul gibi metropol bir şehirde bir gazeteye yapılan saldırının faillerinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Bu konuda gerekli sorumluluğun ortaya konulması gerekiyor, aksi halde bu vebal onların üzerindedir.” dedi.

“Faillerin derhal yakalanıp adaletin uygulanmasını bekliyoruz”

Saldırıyı yapanları lanetlediklerini açıklayan Hür-Der başkanı Şaban Dalgın da, “Saldırının faillerinin derhal yakalanıp adaletin uygulanmasını bekliyoruz. Doğruhaber'e yapılan saldırıya karşı yeterince tepki göremedik. Tepki göstermeyenleri, özgür irade sahibi olmaya, neyin doğru neyin yanlış olduğunu kavramaya çağırıyorum. Yanlış olan bir olay var ortada. Basın, Yayın, İnsan hakları kuruluşları ve diğerlerini bu saldırıya tepki göstermeye ve duyarlı olmaya çağırıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Günlük aboneniz olmayı kabul ediyorum”

Diyarbakır Medya Konseyi (MEDKO) İl temsilcisi Eyüphan Kaya ise konuşmasında, “Vatandaşın haber alma hakkı medya aracılığıyla olabiliyor. Özellikle Doğruhabere ulaşmak esas ve elzemdir. Galiba bu karanlık güçlerin bundan bir endişesi var ki, Doğruhaber`e saldırı düzenlediler. Dileğim Doğruhaber niteliğinde gazetelerin sayılarının artmasıdır. 1 Kasım itibariyle günlük yayına başlama kararınızın şimdiden hem hayırlı olmasını diliyor ve aboneniz olmayı kabul ediyorum.” diyerek Doğruhabere açık destek verdi.

Dicle Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı da, “Fikir hürriyeti önemlidir. Dolayısıyla basın, fikirlerin dile getirmeye aracı bir vasıtadır. Buna silah ile saldırmak, cesareti yetersiz ve kabiliyeti eksik kimselerin işidir. Bu saldırıyı sert bir dille kınıyoruz.” dedi.

“Yaptığımız doğru haberler ile birilerini rahatsız etmişiz”

Destek ziyaretinde bulunanlara teşekkür eden Doğruhaber Gazetesi sahibi Ahmet Özdemir, “Malumunuz olduğu üzere bir medya organına ufak bir saldırı yapıldığında görüyoruz ki, çeşitli yerlerden tepkiler ortaya çıkıyor. Ancak Doğruhaber`e yapılan saldırı yeteri kadar görülmedi. Demek ki yaptığımız doğru haberler ile birilerini rahatsız etmişiz. Bu saldırı azmimizi arttıracak, gayretlerimizi çoğaltacaktır.” diye konuştu.

(M. Sıddık Bilge – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir