• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Pazar günü saatlere dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

30 Ekim Pazar günü mobil ve bilgisayarlardaki saatleriniz bir saat otomatik olarak illeri alınacak.  Türkiye'de bu yıl kış saatine geçmek için saatler bir saat ileri alınmıyor. Ancak bu pazar gününe dikkat etmek gerekiyor. Bunun sebebi de akıllı telefonlar ve bilgisayarlar başta olmak üzere birçok cihazın saati otomatik olarak illeri alınacak.

50 milyon mobil cihaz, pazar günü saatini otomatik olarak bir saat ileri alacak. Bu sorun için iletişim operatörleri şebeke ve baz istasyonlarında saati güncel tutarak önlemlerini alıyor. Ancak işletim sistemleri ve cihaz üreticilerinin saatlerde güncelleme yapması gerekiyor.

Güncelleme yapılmayan işletim sistemlerinde saat ayarı, 'otomatik' yerine 'manuel veya elle' olarak seçilmeli. Ancak riske atmamak için ise pazar günü televizyonlardaki saati kontrol etmekte fayda olacak.

Hatırlanacağı üzere, gün ışığından daha fazla yararlanma amacıyla yaz saati uygulamasının yıl boyu devam etmesi yönündeki karar, eylül ayının başında Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. (İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir