• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cuma Namazı vaktinde Camiler ihtiyacı karşılamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş’ta Cuma günleri binlerce kişinin ibadet için gittiği camiler, cemaatin ihtiyacını karşılayamıyor. Camilerde yer bulamayan vatandaşlar cami avlusunda namazlarını kılmak zorunda kalıyor.

Cuma günlerinde camiye adeta akın eden Müslümanlar, camide yer bulamayınca namazlarını cami dışında avluya ve sokağa serdikleri seccade ve hasırlar üzerin de kılıyor. Havaların soğuması ve yağmurun da yağmasıyla avluda namaz kılmak zorunda kalan cami cemaati yağmura rağmen sabırla hutbeyi dinleyip namazlarını eda etti.

Diğer namaz vakitlerinde göze çarpmayan bu sıkıntının Cuma Namazlarında ortaya çıktığını söyleyen cami müdavimlerinden Hamza Zengin, Camilere ek bölümler yapılarak bu sıkıntının önüne geçilebileceğini belirterek, “Cuma günleri cami yetersiz kalıyor, halk dışarıda, pasajlarda ve dükkânlarda bile namaz kılıyor. Camiye ek bölümler yapılarak bu sıkıntıya çözüm üretilebilir. Cami cemaatinin çoğalmasıyla camilere ek olarak ikinci bir bölüm yapılmalıdır. Bu durum merkezdeki tüm camilerde aynı, hepsi de kapasite olarak yetersiz.” şeklinde konuştu.

Caminin bulunduğu sokaktaki esnaflardan İzzettin Ural ise, Camilerin Cuma günlerinde mevcut ihtiyacı karşılayamadığını belirterek, “ Cuma günlerinde camiler yetersiz kalıyor. Bazen alt sokaktaki Camiye gitmek zorunda kalıyoruz ama orada da durum aynı. Vakit namazlarını camide değil de evinde veya işyerinde kılan Müslümanlar çok olduğu için, camilerin yetersiz olduğu Cuma günlerinde ortaya çıkıyor. Cemaat cami dışındaki alanlarda serdikleri seccadelerde namaz kılmak zorunda kalıyor. Camilere ek bölümler yapılarak yeni bir mimari çalışmaya gidilmelidir. Benim yetkililerden isteğim küçük olan camilerin yıkılıp yerine daha sağlam ve ihtiyacı karşılayacak kadar geniş camilerin yapılması ya da camilere ek bölümlerin yapılmasıdır.”iİfadelerini kullandı.  (Ayetullah Tarhan-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir