• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Sosyal medyayı sorumluluklar çerçevesinde kullanalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Yakubiye Mahallesi'nde çeşitli İslami hizmetlerde bulunan Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği (Yakubiye-Der) "Medyanın Günümüzdeki Önemi ve Etkisi" konulu semineri düzenlendi.

Yoğun bir katılımla Yakubiye-Der’de düzenlenen ‘Medyanın Günümüzdeki Önemi ve Etkisi’ seminerine HÜDA PAR Medya Tanıtım Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük ile Başkan Yardımcısı Muhammed Şerif Durmaz, HÜDA PAR Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir, GİK üyesi Süleyman Atmaca, partililer, dernek üyeleri ve gönüllüleri katıldı.

Seminerde bir konuşma yapan HÜDA PAR Medya Tanıtım Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, ihtiyaç oranında Allah’a karşı olan asli görevlerin aksatılmaması dâhilinde sosyal medyanın kullanılması gerektiğini ifade etti.

Sosyal medyayı doğru bir şekilde ve sorumluluk çerçevesinde kullanılmasına dikkat çeken Elibüyük, sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapıldığında çok dikkatli olunması gerektiğini hatırlattı.

Sosyal medyadan ihtiyaç oranında istifade edilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Elibüyük, "Bizler sosyal medyada bütün paylaşımlarımızı yaparken çok dikkatli olmalıyız. Burada sosyal medyayı herkes kullansın diye teşvikte bulunmuyoruz. Çünkü biz bu noktada ihtiyacımız oranında bundan istifade edeceğiz. İhtiyacımız dışında da kullanmayacağız. Sosyal medyayı doğru bir şekilde kullanalım. İlkelerimiz var bu noktada bize yüklenen sorumluluklarımız var.  Bu sorumluluk çerçevesi içerisinde kullanalım." dedi.

"İnternetten alınan bilgiler kalıcı değildir"

Allah’a karşı asli görevlerin yapıldıktan sonra sosyal medyanın kullanması gerektiğini söyleyen Elibüyük, "İnternetten alınan bilgiler kalıcı değildir. Araştırmalarda bu sonuç ortaya çıkmıştır. Ondan dolayı bizler Allah’a karşı asli görevlerimizi yerine getirdikten sonra sosyal medya ile ilgili de yapmamız gereken işleri yapacağız." şeklinde konuştu.

Daha sonra slayt gösterimi eşliğinde sunumunu gerçekleştiren HÜDA PAR Medya Tanıtım Başkan Yardımcılarından Muhammed Şerif Durmaz, sosyal medyanın önemi, doğru, bilinçli kullanımındaki faydaları, yanlış kullanımındaki zararlarını anlattı. (Ramazan Casuk-İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir