• DOLAR 32.542
  • EURO 35.016
  • ALTIN 2439.2
  • ...
Kur'an Nesli Platformundan 'meal sınavı' bilgilendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Kenan Çaplık, Türkiye genelinde yapılacak umre ödüllü “Kur'an Nesline Meal Sınavı” hakkında bilgilendirmede bulunarak sınava son başvuru tarihinin 17 Kasım olduğunu hatırlattı.

Konuyla ilgili dernek binasında açıklamada bulunan Çaplık, Kur’an'ın  kâinat kitabının ezeli bir tercümesi, insanlık âleminin terbiyecisi, hakiki mürşidi ve yol göstericisi olduğunu söyledi.

Çaplık, “Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörlüğüne bağlı STK’lar da 17 Ekim'den beri, Kur'an-ı Kerim Meal Sınavına yönelik kayıtlar başlamış bulunmaktadır. Kayıtlarımız 17 Kasım 2016'ya kadar devam edecektir. Sınavın yapılmasına yönelik tüm hazırlıklarımız devam etmektedir.” dedi.  

“Yoğun bir talep var”

Sınav duyurusunun her tarafa ulaştırılması için büyük bir gayret içerisinde olduklarını söyleyen Çaplık, “Batman merkez ve ilçelerimizde şu anda tüm orta ve lise düzeyindeki okullara gerekli duyurular yapılmış durumdadır. Özellikle genç kardeşlerimizin katılımını sağlamak için böyle bir çalışma yapıyoruz. Genç kardeşlerimizden yoğun bir talep var. Yine tüm camilerimizde sınav duyuru afişlerimizi astık, tüm halkımızın bu hayırlı yarışmadan haberdar edilerek, meal sınavına katılmaları için duyurularımızı devam ettiriyoruz. Aynı şekilde cami cemaatlerimizden de sınava yönelik yoğun bir talep olduğunu görmekteyiz.” ifadelerini kullandı.  

Halkın ve özellikle gençlerin bu sınava rağbet etmeleri kendilerini heyecanlandırdığını belirten Çaplık, sınav hakkına şu bilgilere paylaştı:

“Kur'an Nesline Kur'an Pınarı' kaynak kitabımız üç bölümden oluşmaktadır. İlk iki bölümden 1'nci kategori yani ortaokul düzeyindekiler, kitabın tümünden de 2'nci kategoridekiler yani yetişkinler sorumlu olacaklar. Kitabımız 160 sayfa civarındadır. Kitabın yarısı Arapça, yarısı da mealdir yani Türkçedir. Sınava girecek olanlar sadece Türkçe bölümden sorulu olacaklardır.”

Çaplık, “Kaynak kitabımızın içeriği Kur'an-ı Kerim'in son iki cüzü, Yasin-i Şerif ve Hucurat Suresi meallerinden oluşmaktadır. Ayrıca Kur'an da Peygamberlerin dualarının geçtiği bazı ayetlerin mealleri de yer alacaktır. İl koordinatörlüğümüzün belirlediği sınav kayıt noktaların ve bağlı STK'larda sınav kayıt çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Umre ödüllü olan sınav 11 Aralık 2016 tarihinde yapılacaktır.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir