• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
SUSMAYACAĞIZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / İstanbul

İstanbul Esenler`de bulunan ve Gazetemiz Doğruhaber`in de içerisinde yer aldığı Doğru Medya Yayın Grubuna emperyalizmin yerli maşaları tarafından silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirildi. 24 Ekim Pazartesi günü sabaha karşı 3.30 civarında meydana gelen saldırıda herhangi bir can kaybı olmazken binanın camlarına isabet eden kurşunlar maddi hasara yol açtı. Binanın girişinde bulunan gazetenin fiber altyapısı molotof kokteyl ile yakılmak istendi. Doğalgaz sistemine de sıçrayan yangın, çalışanların müdahalesi ile söndürülerek büyük bir facia önlendi.

Görgü tanıkları, maskeli iki kişinin olayı yaptıktan sonra kaçtığını söylerken olay yeri inceleme polisi kamera kayıtlarını inceleyip olayla ilgili soruşturma başlattı. Silahlı ve molotoflu saldırının kim veya kimler tarafından yapıldığı araştırılıyor. Saldırının Doğruhaber gazetesinin günlüğe geçmesinden bir hafta önce olması basının susturulmasına yönelik bir çaba olarak değerlendiriliyor.

MEDYA TEMSİLCİLERİ 3 MAYMUNU OYNADI

Her fırsatta Türkiye`deki basın özgürlüğünü sorgulayan medyanın ikiyüzlülüğü bir kez daha gözler önüne serildi. Hürriyet`in kırılan bir kapı camı yüzünden uluslararası kamuoyunu ayağa kaldıran Doğan medyası, medya temsilcileri, sendika ve STK`lar, 24 Ekim`de karanlık güçler tarafından gazetemize yapılan saldırıyı görmezden geldi. Doğrumedya Yayın Grubuna karşı silahlı ve bombalı saldırıyı görmezden gelerek 3 maymunu oynayan medyanın, STK ve temsilcilerini aradığımızda ise bu konu hakkında konuşmaktan kaçındı.



DOĞRUHABER GENEL KOORDİANTÖRÜ ASLAN: SUSMAYACAĞIZ!

Doğru Medya Grubuna yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı sonrası konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Aslan, “Doğru bildiğimiz hakikatleri anlatmaya günlük olarak devam edeceğiz. Geri durmayacağız, susmayacağız!” dedi. Doğruhaber Gazetesi, Rehber TV, İnzar, Kelhaamed, Nisanur ve Nur Çocuk dergilerini bünyesinde barındıran Doğru Medya Grubunun bulunduğu binaya yapılan saldırıyı değerlendiren Aslan, “Saldırının amacı Doğruhaber`i susturmaktır. Ancak herkes şunu net bir şekilde bilmelidir ki, Doğruhaber bildiği doğrulardan asla şaşmayacaktır.” şeklinde konuştu.

“HİÇ KİMSE KABA KUVVET VE ŞİDDET İLE BASINIMIZI SUSTURACAĞINI SANMASIN”

Saldırıyı yapanların kendilerine göre bir mesaj vermeye çalıştıklarını ifade eden Aslan, “Bizim programımızda haftalık olan gazetemizi 1 Kasım`dan itibaren günlük olarak çıkarmak vardı. Belki de bunu akamete uğratmaya yönelik bir mesaj vermek istemişlerdir. Bizler de bu saldırıyı gerçekleştirenlere buradan mesajımızı iletiyoruz. İnşallah 1 Kasım`da gazetemizi günlük olarak çıkaracağız. Doğru bildiğimiz hakikatleri ve doğruları anlatmaya, günlük olarak devam edeceğiz. Geri durmayacağız, susmayacağız. Hiç kimse kaba kuvvet ve şiddet ile basınımızı susturacağını sanmasın.” dedi.

SALDIRIYI DUYAN DOSTLARIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI!

Karanlık güçler tarafından gerçekleştirilen saldırı sonrası bizleri yalnız bırakmayan dostlarımız sabahın erken saatlerinden itibaren gazetemiz binasına akın etti. Geçmiş olsun dileklerini ileten sevenlerimiz, saldırıyı kınadı. Okurlarımız gün boyu telefonla arayarak desteklerini iletirken birçok kurum temsilcisi de bizzat, gazetemize kadar gelerek yanımızda olduklarını deklare ettiler.  

İSLAMİ STK`LARDAN BÜYÜK DESTEK

İstanbul`da bulunan İslami Sivil Toplum Kuruluşları da bu süreçte bizi yalnız bırakmadı. Peygamber Sevdalıları Platformuna üye İslami STK temsilcileri gazetemize gelerek geçmiş olsun dileklerini iletirken saldırıyı kınadı. Gazetemizi ziyaret eden başlıca STK`lar:

İstanbul Mustazaflar Cemiyeti Şubesi

Umut Kervanı Vakfı

İstanbul Umut-Der

Hayıreli Derneği

Gebze Dost-Der

Semere-Der

Furkan-Der

Zeytinburnu-Der

Güngören İlim-Der

Erdem-Der

Esenyurt Kuranî İlimler Derneği

Marifet-Der

İlke-Der

Bu saldırıyı biz şiddetle kınıyoruz. Bunun, Doğruhaber Gazetesi`nin günlük çıkmaya başlamasıyla ilgili olup olmadığını zaman gösterecek ama ne olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın kınanması gereken bir saldırı. Basının bunu takip etmesi lazım. Farklı basın organlarına veya bir gazeteciye bundan çok daha küçük bir saldırı olduğu halde pek çok basın kuruluşu veya gazeteci çok şiddetli tepki veriyorlardı. Biz de izleyeceğiz, bakalım bu olaya kim ne kadar tepki verecek?

Bugün buraya size moral vermek için gelmedik. Bu ve buna benzer olayların moralinizi bozmayacağını biliyoruz. Aslında bu saldırı, günlüğe geçme arefesinde olan Doğruhaber Gazetesi`ne ilgiyi azaltmak ve okuyucuyu terörize etmek amacı taşıyor.

Gazetemize geçmiş olsuna gelen Akit İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu da; Yapılan hain saldırıyı kınıyoruz. Saldırıyı gerçekleştiren karanlık güçler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Doğruhaber Gazetesinin yanındayız, dedi.

Adımlar Dergisi yazarlarından Aydın Alkan ve Şakir Bilmez, saldırı sonrası Doğruhaber Gazetesine gelerek geçmiş olsun dileklerini sundu. Yazarlar, Doğru Haber Gazetesi ve Rehber TV`ye karşı gerçekleştirilen bu saldırıların faillerinin bir an evvel bulunması gerektiğini, söyledi.

Emperyalist ve Siyonistler, İslam dünyasında kargaşa çıkarmak için çeşitli entrika ve oyunlar yapıyor. Yaptığı yayınlardan dolayı İslami yayın organlarından Doğruhaber Gazetesi ve Rehber TV`ye hain bir saldırı düzenlemiştir. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER): Saldırıyı gerçekleştiren karanlık eller ve saldırganları yönlendiren şer odaklarını lanetliyoruz. Basın ve medyaya yönelik bu susturma girişimi ilk olmadığı gibi, İslam beldelerinde cirit atan haçlı-siyonist ve onların güdümündeki taşeron odaklar olduğu müddetçe de son bulmayacaktır. Başta Doğruhaber Gazetesi olmak üzere aynı bina içerisinde bulunan İnzar Dergisi, Nisanur Dergisi ve stüdyosu bulunan Rehber TV, çalışanları ve yöneticilerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah, zalimler topluluğuna fırsat vermesin, planlarını başlarına geçirsin diyoruz. Sekiz yıllık yayın hayatında doğrulardan şaşmayan Doğruhaber Gazetesi, öyle görünüyor ki sürdürdüğü yayın politikasıyla birilerini ciddi bir şekilde rahatsız etmiştir. Hatırlanacağı üzere geçmişte de bugünkü FETÖ yapılanmasının savcı-polis ayağıyla delil aranmaksızın gazete ve dergi binasına haksız ve hukuksuz şekilde baskınlar gerçekleştirilmiş, mağduriyetler oluşturulmuştu. Şimdi de silahlı ve molotoflu saldırının gerçekleştirilmiş olması, karanlık odaklara rağmen Doğruhaber`in doğru bildiğinden şaşmadığının bir göstergesidir. Haftalık yayın hayatını sürdüren Doğruhaber`in özellikle 1 Kasım`da günlük olacağı haberinin kamuoyunda duyulmasıyla birlikte bu saldırının gerçekleşiyor olması da ayrıca manidardır. İstanbul Medya Mensupları Derneği (İSMEDDER) olarak Doğruhaber Gazetesi`ne yönelik yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Alçakça saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunarak adaletin tecelli etmesini temenni ediyoruz.

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED): Toplumu bilgilendirme amaçlı çalışan basın-yayın kuruluşlarının şiddet eylemleriyle susturulmaya çalışılması kabul edilemez. Düşünce ve fikirler silahlı saldırılarla baskı altına alınamaz. Kalemin kendini ifade ettiği beyaz sayfaların kurşunlanması sadece acziyetin ifadesi değil, fikirlere tahammülsüzlüğün de açık bir göstergesidir. Bu münasebetle Doğru Medya Grubuna yönelik gerçekleşen silahlı ve molotoflu saldırıları lanetliyoruz. Kamuoyuna sade ve yalın haliyle doğru ve ilkeli haber servis etmeyi, fikirleri en vasat haliyle sunmayı kendine şiar edinmiş bir medya kuruluşunun, kurşun ve bombalarla susturulmak istenmesini kabul edilemez buluyoruz. Çalışmalarıyla kamuoyu hizmetinde bulunan basın kuruluşlarına yönelik bu tür saldırıların faillerinin ve arkasındaki karanlık odakların deşifre edilmesi gerekir. Sözcüklerin ve kalemin hayat hakkına saygı duyan tüm kesimlerin bu tür menfur saldırılara karşı ortak tepki vermesi gerektiğine inanıyoruz. Gerek sivil toplum bazında gerek siyasi arenada gerekse de mülki yetkililerin olayı aydınlatma yönünde göstereceği tepki ve tavırlar, bundan sonra yaşanabilecek bu tip saldırıların da önünü alacağı inancını taşıyoruz. Gazete sayfalarının kurşunlanmadığı, TV ekranlarının karartılmadığı bir gelecek temennisiyle, tekrar Doğru Medya Grubu şahsında; Doğruhaber Gazetesi, Rehber TV, İnzar, Nisanur, Nur Çocuk ve Kelhaamed dergilerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir