• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
256 personelên eskeriyê ji wezîfê hatin dûrxistin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 25 Temmuz’da kısmi olarak kaldırılmıştı. Yasağın kaldırıldığı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi Çatalözü, İpek Yolu ve Barış mahallelerinde hayat normale dönerken çatışmalardan olumsuz etkilenen ve etrafı telle çevrilen Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde ise hasarlı binaların yıkımı sürüyor. 

Çatışmalarda evleri az hasar görenler, yetkililere evlerinin yıkılmaması yönünde çağrıda bulundu.

Yasağın devam ettiği Yenişehir Mahallesi Pınar Akar Sokakta evi bulunan Süleyman Baybars, evinin az hasar gördüğünü söyleyerek, soğuk kış günlerini evlerinde geçirmek istediklerini belirtti.

Çatışmaların başladığı 14 Mart’ta Nusaybin’den Batman’a 8 kişilik ailesi ile birlikte göç etmek zorunda kaldığını aktaran Baybars, “Batman’da 5 ay kaldım. Bu süre zarfında hamallık yaparak geçimimi sağladım. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle Nusaybin’de bulunan işyerim kapalı kaldı, zararım çok oldu. Yasak kısmi olarak kalktı. Şimdi Nusaybin’e gelmişim, kirada oturuyorum.” dedi.

“Zor günler yaşadık, artık evimize kavuşmak istiyoruz”

Evinin çatışmalarda az hasar gördüğünü dile getiren Baybars, “Evim yasaklı bölgededir. Yasağın kalkmasını, evime gitmeyi istiyorum. Evimin hasarı azdır, yıkılmasını istemiyorum. Benim evim gibi hasarı az olan çok sayıda ev var. Onların yıkılmasını istemiyorum. Şu anda 6 çocuğumla beraber kiradayım. Manav işi yapıyorum ama işler kesat. Halimizi görüyorsunuz. Çok zor günler yaşadık. Evlerimize kavuşmak istiyoruz. Bir an önce yasaklı bölgeler açılırsa çok iyi olur, bize sahip çıksınlar.” ifadelerini kullandı.

 “Bu kışı evimizde geçirmek istiyoruz”

Evinin yıkılmaması halinde meydana gelen hasarı kendisinin karşılayacağını söyleyen Baybars, sözlerine şöyle sürdürdü; bu kışı evlerinde geçirmek istediklerini belirtti. (M. Salih Keskin, M. Hüseyin Temel – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir