• DOLAR 32.505
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2494.178
  • ...
SON DAKİKA
Mardinlilere 'Zehirli gaz ve asit yağmuru' uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, Cuma günü için Asit Yağmuru konusunda bölgedeki vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu. Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Acar ise özellikle astım ve KOAH hastalarının mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamalarını istedi.

Meteoroloji uzmanlarının DEAŞ’ın hava saldırılarını engellemek için Musul'un güneyinde bulunan kükürt tesisine saldırı düzenlemesi sonrası zehirli gazların Cuma günü rüzgar güneyden kuzeye yani Türkiye’ye doğru esecek açıklamasından sonra Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş de bir uyarı açıklamasından bulundu.

Derviş, “Havadaki sülfür dioksitin, diğer adıyla asit yağmurunun cuma günü Mardin, Şırnak ve Hakkâri civarında hafif yağış görülmesi ve yere inme ihtimali var. Ağaçlarda, bitkilerde sararmaya neden olacak, açık su alanlarını ve gölleri asitlendirecek. Balıkları, sudaki canlıları etkileyecek, binaların yüzeyinde aşınmalara neden olacak. Halkımızın zarar görmemesi için yağmur altında kalmayın, dışarı çıkmayın. Yağmur suyunu kullanmayın. Özellikle ilk yarım saatte yağan bölümünü kullanmayın. Yağmur suyunu içmeyin, hayvanlara içirmeyin. Açık havada çalışmayın, spor yapmayın. Pencere ve kapıları Açık Bırakmayın. Tehlikeye Karşı; kronik hastalığı olanlar için maske kullanmalıdır.” dedi.

Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Acar ise şunları söyledi; “Yaklaşık bir haftadır öksürük ve boğaz ağrısı şikâyetleriyle bize hastalar geliyor. Bu da sonbahara bağlı gribal hastalıklardır. Toz bulutu ise bugün oluştu. Acile öksürük ve boğaz ağrısı şikâyetiyle çok fazla gelen hasta yok ama meydana gelen toz bulutu astım ve KOAH hastalarında öksürük nöbetine neden oluyor. Özellikle astım ve KOAH hastaları kendilerine çok dikkat etmeleri gerekir. Mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmasınlar.” (Mehmet Aslan/Salih Keskin - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir