• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
"Kızıltepe'de öğretmen açığımız var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Birsen Kızıltepe temsilciliği eski dönemlerdeki yönetimlerde görev alanlar ve ilçedeki görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle akşam  yemeğinde bir araya geldi.

Eğitim-Birsen Kızıltepe temsilcisi Tarık Yılmaz, ilçede öğretmen açığının olduğuna dikkat çekerek, bu konuda üst merciler ve Milli Eğitimle gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

FETÖ’den açığa alınan 40 öğretmenden18’inin ihraç edildiğini belirten Yılmaz 11 öğretmenin ise göreve iade edildiğini söyledi.   

Kızıltepe’de 850 üyelerinin bulunduğunu belirten Yılmaz, sayıyı bu sene içerisinde bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, “ Eğitim-Birsen 2011 yılından beri Türkiye’de genel yetkili sendikadır. Mayıs 2016 rakamlarıyla  halen 402 bin üyemiz var. Kızıltepe’de şu anda 850 üyemiz var. Allah’ın izniyle Kızıltepe’deki öğretmen sayısı her geçen gün artıyor. İnşallah belirlediğimiz bu seneki hedef rakam bin kişi olacak diye ümit ediyoruz.” dedi.

“Sendika olarak ilçede ziyaret etmediğimiz okul kalmadı”

Sendika olarak kültürel etkinliklere devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, “Kızıltepe Eğitim-Birsen sendikası olarak yönetime geldikten sonra bütün okullarımızı ve 114 tane kurumu ziyaret ettik. Girmediğimiz okul, gitmediğimiz okul idaresi ve içinde sohbette bulunmadığımız öğretmen odamız şu an itibariyle yoktur. Bu, her sene tekrar ediyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılında da yine devam edecektir. Haftalık sohbetlerimiz, işyeri temsilcilerimizle bir araya gelmelerimiz, okullarda görev yapan müdürlerimiz ve müdür yardımcılarımızla ayrı ayrı sohbetlerimiz yapılıyor. Kültürel etkinliklerimiz inşallah bu senede devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Kızıltepe Eğitim-Birsen sendikasında bu güne kadar görev yapan herkese teşekkür eden Yılmaz konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Kızıltepe’de eğitim ve öğretmen açığımız var”

Öğretmen açığının giderilmesi için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, “Kızıltepe’de görev yapan 3 bin 500’ze yakın öğretmenimiz var. Yaklaşık bine yakın ücretli öğretmenimiz çalışıyor. 217 sözleşmeli öğretmen atandı ama bu sayı Kızıltepe için yetersiz kalıyor. Eğitim ve öğretmen açığımız var. 400 küsür norm kadromuz olmasına rağmen öğretmen kadrosu ve atamasına ihtiyacımız var. Bu konuda üst mercilerle Milli Eğitim’le gerekli çalışmaları yapıyoruz.

“FETÖ’den açığa alınan 40 kişiden 18 kişi ihraç edildi”

FETÖ ve Eğitim-Sen’den açığa alınan öğretmenler hakkında da bilgi veren Yılmaz, sözlerini şu şekilde bitirdi:

“FETÖ davasından Kızıltepe’de 40 öğretmen açığa alınmıştı. 18 kişi ihraç edildi, 11 kişinin incelemeleri bitti, onlar görevlerine iade edildiler. Kalan kişilerin ise hala incelemeleri devam ediyor. Eğitim-Sen üyesi 774 öğretmenimiz açığa alındı, inceleme ve soruşturmaları devam ediyor. İnşallah bu kardeşlerimizle ilgili herhangi bir sıkıntı çıkmayacak öğretmenlerimiz acilen görevlerine dönmelerini ümit ediyoruz. Kızıltepe Eğitim-Birsen olarak bu işin takipçisiyiz bu konuda elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bütün öğretmenlerimizin yasal olarak sendikal haklarını  kullanma hakları var, kanun bu hakkı veriyor. Ama başka bir isim adı altında bilgi belge herhangi bir şey varsa, bunların böyle bir sıkıntıları varsa bu konuda yapabileceğimiz bir şey yok.” (Mehmet Aslan-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir