• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Aksaray`da `Gözümün Nuru Namaz` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Aksa-Der), Kur`an Nesli Platformunun Ekim ayını “Namaz Ayı” ilan etmesi üzerine “Gözümün Nuru Namaz” sloganıyla çocuklara yönelik namaz programı düzenledi. Program çerçevesinde iki hafta boyunca Aksa-Der`de namaz eğitimi alan çocuklar, namaz kılmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Namaz kılmayı öğrenen çocuklardan 11 yaşındaki İsmail Çiftçi, camide cemaatle namaz kılmanın güzel olduğunu anlatarak, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Programa katılıp namaz kılmayı öğrendiği için çok mutlu olduğunu söyleyen 10 yaşındaki Meryem Koçak, bundan sonra namaz kılmayı alışkanlık haline getireceğini söyledi.

İki haftalık namaz eğitimini tamamlayan çocuklar programın finalini Aksaray Ulu Caminde gerçekleştirdi. Çocuklar, “Yaşım Küçük İmanım Büyük”, “Gözümün Nuru Namaz” ve “Vakitlerin Sultanı Namaz” yazılı pankartlarla ve sloganlarla Ulu Cami`ye geldi.

Camide namaz kılan çocuklar, Ulu Camii önünde hazırladıkları pankartlarla sloganlar attı. Ulu Camii önünde toplanan çocukları izleyen vatandaşlar, çocukların küçük yaşta namaz öğrenmelerinin önemli olduğunu belirttiler.

Çocukların geleceğimiz olduğunu belirten Bayram Çetin, “Ağaç yaş iken eğilir. Bu çocuklarımıza da henüz küçük yaşta namaz öğreten Aksa-Der`e ve Kur`an Nesli Platformuna teşekkür ediyoruz. Allah emeklerinin karşılığını versin inşallah.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir