• DOLAR 32.589
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2507.64
  • ...
Ar-Ge Destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş’ta Ar-Ge Destekleri ve Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili bilgilendirme toplantısı Alparslan Üniversitesi Sabahattin Zaim konferans salonunda yapıldı.

Programa Vali Yardımcısı Ercan Öter. MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Şeker Fabrikası Müdürü Hâkim Gündoğdu, DAKA İl Temsilcisi Fuat Özkan, Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) İl temsilcisi Ömer Arslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Recep Kotan, kurum amirleri STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programda açılış konuşması yapan MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, devletin AR-GE konusunda önemli çalışmalarının olduğunu söyledi.

Polat, “Hocalarımızın buna önem vermelerini istirham ediyorum. İş adamlarıyla beraber şehre katma değer katacak projelere imza atarız inşallah. Dolayısıyla bunun çok önemli bir toplantı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Daha sonra Cazibe Merkezleri ile ilgili, bir sunum yapan DAKA İl Temsilcisi Fuat Özkan, sunumunu yaptığı bu cazibe merkezleriyle ilgili çalışmaların bakanlık tarafından onaylanması gerektiğini belirterek, “Muş’ta yatırım yapıldığı zaman yatırıma katkı oranı yüzde 40'tır. Yatırımcı organize sanayi bölgesine yatırım yaptığı zaman 9 yıl boyunca işveren ve işçi sigorta primleri devlet tarafından ödeniyor.” İfadelerini kullandı.

Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) yapılanması ve faaliyetleri tanıtımı üzerine bir sunum yapan Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) İl temsilcisi Ömer Arslan ise, sanayinin gelişmesi için Üniversite Sanayi işbirliği olması gerektiğini belirterek, “2 Binden sonra kom-sanayi üniversite işbirliği kavramı öne çıkmaya başladı. Türkiye’nin yüksek teknoloji üretebilmesi için Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin artması gerekiyor. Bunu için komu-sanayi üniversite işbirliğinin olması gerekir. Yüksek teknolojinin oluşması için KÜSİ’nin de etkin olması gerekir.” şeklinde konuştu.

Program diğer katılımcıların sunumları ve soru cevap kısmından sonra son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)  















Bu haberler de ilginizi çekebilir