• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İnşaatı yarım kalan cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Derince (Kexkê) köyü Özlüce (Horsang) mezrasında bulunan Özlüce Cami’si ihtiyacı karşılamadığından yaklaşık bir yıl önce çok amaçlı cami yapımına başlandı.

Yardımların yetersiz olması nedeniyle inşaatı yarım kalan cami, ibadete açılmak için hayırseverlerden gelecek desteği bekliyor.

40 haneli mezranın, 350 kişilik nüfusuyla 20 yıldır imam hasreti çektiğini söyleyen köylüler, caminin tamamlanması durumunda, Sason ile Muş arasında yolculuk yapanlar için de ibadet hususunda kolaylık sağlanacağını belirttiler.

Derince köyü eski muhtarı Mehmet Karabulut, yaklaşık 250 bin TL masraf yapılan caminin, başta halı olmak üzere birçok eksiği ve yüklü miktarda borcu olduğunu dile getirdi.

Karabulut, “Eski bir camimiz vardı, yeterli değildi. Bizler de köy halkıyla karar verip eski camimizin üstüne yeni bir cami inşa ettik. Eski camimizi de taziye yeri yapacağız. Yıllarca müftülükten imam talep ettik. Bize imam verilmedi. Geçen seneye kadar imam evimiz yoktu. İmam evini bitirdik. Camimizin 20 sene sonra bir imamı oldu. İnşallah bundan sonra imam kadrosu da bekliyoruz. Cami yapımı için buradan İstanbul'a kadar gittik.” dedi.

Caminin eksikleri için hayırseverlerden destek talebinde bulunduklarını sözlerine ekleyen Karabulut, “Camimiz inşaat halinde ve eksiklerimiz çoktur. Halı, fayans ve benzeri eksiklerimiz var. Alt kısmı taziye evi olacak. Hayırseverlerden halı, döşeme, cenaze yıkama kabini gibi eksiklerimiz için destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir