• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Kışanak ve Anlı operasyonu kapsamında 16 gözaltı daha!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

DİYARBAKIR - Alınan bilgiye göre, hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında akşam gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile "devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" suçtan dolayı başlatılan soruşturmaya ilişkin gözaltına alınan DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

22 kişi hakkında yakalama kararı

Yürütülen soruşturmalar kapsamında, Dicle ilçesinde PKK'li militanlara mezarlık yapılması için malzeme taşıdıkları, orada çalıştıkları, belediye tarafından tahsis edilen iş makinelerini kullandıkları, su kuyusu açtıkları gerekçesiyle aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 22 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.
Firari 6 kişi aranıyor

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalama kararı bulunan 22 şüpheliden 16'sı gözaltına alındı. Firari 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı, dün akşam gözaltına alınmıştı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Kışanak ve Anlı hakkında başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtilerek, gözaltına alınmasına ilişkin gerekçelere yer verilmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir