• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Diyarbakır Valiliği`nden açık alanlarda toplantı yasağı hatırlatması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği, bazı basın organları ve sosyal medya kullanıcılarının, Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı`nın gözaltına alınması nedeniyle belediye önünde toplanma çağrılarıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, toplanma çağrılarının kanunsuz olduğu belirtilerek açık alanlarda her türlü toplantı, yürüyüş, stant açma gibi eylemlerin yasaklandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, “Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında 25 Ekim 2016 günü Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve belediye meclis üyesi Fırat Anlı`nın gözaltına alınmasını gerekçe gösteren bazı kesimlerin, basın organları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla 26 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 11.00'de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanma çağrıları yaptıkları ve halkımızı kanunsuz eylemler yapmaya davet ettikleri tespit edilmiştir.” denildi.

Hatırlanacağı üzere, OHAL kapsamında 15 Ağustos`tan itibaren açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri yapmak Valilik tarafından ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir