• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
`Devlet, hiçbir mazerete sığınmadan mağduriyetleri gidermeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Malatya`da düzenlediği basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda, 28 Şubat sürecinde ve FETÖ tarafından mağdur edilen mahkum ve ailelerini hatırlatan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, bazı hükümet yetkililerinin, mağdur dosyalarının yeniden görülmesinin yargıya yük bindireceği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

FETÖ`nün komplo ve kumpasları sonucunda binlerce kişinin cezaevine girdiğini söyleyen Yapıcıoğlu, Malatya`daki İslamî kesimlerin bunun en büyük tanıklarından olduklarını ifade etti.

Hükümet yetkililerinin, FETÖ`nün hakim ve savcıları tarafından onaylanan bir çok davanın olduğunu itiraf ettiklerini ancak davaların yeniden görülmesi halinde yargının büyük bir yük altına gireceği yönünde açıklamalarda bulunduklarını söyleyen Yapıcıoğlu, “Böyle bir açıklama hiçbir hukuki zemine oturmuyor. İnsani, İslami ve siyasi olarak da doğru bir tutum değildir. Mağdur olan insanların fazlalığı veya mağdur olmuş kişilerin dosyaların yeniden ele alınmasının yargıya bir yük bindireceği makul ve mantıklı değildir. Mağdur olan kişilerin sayısı ne kadar çok olursa olsun, bunun yargıya getireceği yük de ne kadar ağır olursa olsun fark etmez.  Bir yerde bir masumiyet ve haksızlık varsa ve bu adalet adı altında yapılmışsa, en önemli görevi adaleti tesis etmek olan devletin, hiçbir mazeretin arkasına saklanmadan, mutlaka bu mağduriyetleri giderecek adımlar atması lazım. Devletin en tepesindeki kişi Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Ne yazık ki bu memlekette  5 yıl, 10 yıl, 15 yıldır cezaevinde çürüyen vatandaşlarımız var` demişse, devletin diğer organlarının da bunu görüp mağduriyetleri gidermesi için üzerlerine düşen vazife neyse mutlaka onu yapmaları gerekir.” dedi.

Başkanlık sisteminin sağlıklı bir zeminde tartışılmadığı sözlerini yineleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, son günlerde bu sistemin neler getireceği konusunda bazı ipuçlarını verilmeye başlandığı belirtti.

Yapıcıoğlu, “Mesela; hem meclise hem de başkana karşılıklı fesih yetkisinin verilmesi, başkanın beş yıl için iki sefer seçilebileceği… Bunlar tabi bazı ana başlıklar. Bunların detaylarını görünce Türkiye kamuoyu başkanlık sistemi ile ilgili daha sağlıklı bir değerlendirme bulunabilir. Öğle görünüyor ki önümüzdeki süreçte belki bu tartışmalar mecliste yapıldıkça daha net sonuçlara ulaşma ve bu konuda biz de fikirlerimizi net bir şekilde kamuyla paylaşma imkânı bulacağız.” diye konuştu.

PKK sorununun başladığı 80`li yıllardan beri, çözüm noktasında devlet yetkililerinin sorunun kaynağını asayiş ve ekonomik olarak gördüğünü ifade eden Yapıcıoğlu, “Sorun çok daha köklüydü, çok daha eskiydi. Evet, işin asayişle ve ekonomi ile ilgili kısmı vardı.  Ama işin sosyal yönü ve siyasi yönü de vardır. Uluslararası alana taşınmış olan kısımları vardır. Mutlak surette bütün yönleriyle ele alıp değerlendirme ve buna göre çözümler geliştirmek gerekli.” ifadelerini kullandı.  

Toplantının sonunda İstanbul`da Doğruhaber Gazetesi ve Doğru Medya yayın kuruluşuna düzenlenen silahlı ve molotoflu saldırıya değinen Yapıcıoğlu, “Neticede bir basın kuruluşuna silahla, gazetecilere veya onların binasına yapılan saldırı kabul edilemez. Şiddetle kınıyoruz. Hükümete düşen, emniyete düşen bu olayı aydınlatmak failinin kim olduğunu bulmak ve bu bilgileri kamu ile paylaşmaktır.” diye konuştu. (Mehmet Ali Batı- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir