• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
`Ümmetin acziyeti, ittihadın gündemden çıkarılmasından kaynaklanmaktadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Merkezi, İttihadu`l Ulema`nın Türkiye, İran, Irak ve Suriye Kürdistan`ındaki âlimlerin katılımıyla 22-23 Ekim 2016'da Diyarbakır'da düzenlediği 2`nci Kürdistan Âlimleri Buluşmasına ilişkin yazılı bir değerlendirmede bulundu.

2`nci Kürdistan Âlimleri Buluşmasının ümmet bütünlüğüne hizmet etmesi yönüyle çok anlamlı ve önemli olduğunu vurgu yapılan değerlendirmede, programın ümmet için hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Etkinliğin, ümmet coğrafyasının tefrika ve iç savaşlarla boğuştuğu bir zaman diliminde yapılmış olmasının ayrı bir kıymet ifade ettiğine değinilen değerlendirmede, “Ümmet coğrafyasının şu an içinde bulunduğu perişanlık ve acziyet hali, Müslümanların kendilerini aziz eden ittihad ve ittifak gündemlerinden çıkarmalarından kaynaklanmaktadır.” denildi.

Cemaat ve mezheplerin, İslam'ın zenginliği olarak görülmesinin, İslam Âleminde kavmi ve mezhebi fitneler peşinde olanların tuzaklarını boşa çıkaracağının ümit edildiği değerlendirmede, şu ifadeler yer aldı:

“Katılımcılar tarafından âlimlerin İslam Alemi`nde yüklendikleri fonksiyon ve halk arasındaki itibarlarına dikkat çekilerek "Âlimler uyursa halk ölüm uykusuna yatar." ve "otuz yıl önce özellikle gençlere sağlam bir din eğitimi verilmiş olsaydı gençlerin harici-tekfirci düşüncelere kapılmayacakları" şeklinde tespitlerinin yapılmış olması son derece önem arz etmektedir. İslam coğrafyasında Kürtler üzerinden yeni emperyalist hedeflerini gerçekleştirmeye çalışan küresel güç odaklarına bu dönemde verilmiş en önemli cevaplardan biri bu etkinlik olacaktır.

“Kürtlerin kurtuluşu ve haklarına kavuşmasının ancak İslami değerlerine sarılması ve savunmasıyla olacağı ise unutulmamalıdır.” denilen değerlendirmede, etkinlik sonrası sonuç bildirgesinde yer alan hususların önemine dikkat çekilerek bir an önce söz konusu hususların hayata geçmesi temennisinde bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir