• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Çiftçiye 560 bin adet çilek fidesi dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve GAP Bölge Kalkınma İdaresinin ortaklaşa düzenlediği "Batman İli Çilek Hibe Projesi” kapsamında Sason ilçesine bağlı Yeniköy, Umurlu, Çilekli, Karameşe ve Cevizli köylerinde bulunan 56 çiftçiye 560 bin adet sertifikalı Yediveren Albion cinsi çilek fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Dağıtım törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Proje Birimi Sorumluları Celalettin Ceylan ile Nilgün Tok, Teknik Personel Ekrem Kavak, Mehmet Birlik, Sason Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Doğan ve birlik üyeleri ile hibeye hak kazanan çiftçiler katıldı.

Çilek fidesi dağıtımı töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Afif Avcı, çilek fideleri finansmanının yüzde 70’inin GAP İdaresi tarafından karşılandığını ifade etti.

Avcı, “Amacımız, Sason öncelikli olmak üzere çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasını sağlamak, bu projeler sayesinde dağ köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam koşullarını ekonomik anlamda iyileştirmek ve gelir arttırıcı tarımsal faaliyetleri desteklemektir.” dedi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir