• DOLAR 32.505
  • EURO 34.591
  • ALTIN 2498.544
  • ...
"Annem, Yahya diye diye ruhunu teslim etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami kimliğinden ötürü 23 yıldır cezaevinde bulunan Yahya Mirzaoğlu, babasının ardından annesini de kaybetti. Son isteği oğlunu görmek olan anne Zekiye Mirzaoğlu(75), yıllardır uzak kaldığı evladına kavuşamadan vefat etti. Anne Mirzaoğlu, oğlunun hasretiyle yakalandığı kanser hastalığı ile mücadele ediyordu.

Gece saat 22.00 sıralarında vefat eden anne Mirzaoğlu’nun cenazesi, Eğil’de kılınan cenaze namazının ardından Eğil Mezarlığına defnedildi.

Annesinin durumunun ağırlaştığını ve kardeşi Yahya Mirzaoğlu’nun annesini son kez görmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını belirten aile, cenazeye katılmasına izin verilmeyen Yahya Mirzaoğlu’nun en azından taziyeye katılmasını istediler.

Defin işlemlerinin ardından İLKHA’ya konuşan kardeşi İlyas Mirzaoğlu, kardeşinin annesini son kez görmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduklarını ancak herhangi bir olumlu cevap alamadıklarını belirtirken defin işlemlerinin ardından kardeşinin taziyeye katılması için tekrar başvuruda bulunacaklarını dile getirdi.

“Annem, Yahya Yahya diye diye ruhunu teslim etti”

Annesinin kardeşi Yahya’yı sayıklayarak ruhunu teslim ettiğini belirten Mirzaoğlu, “Acılıyız. Annem, Yahya Yahya diye diye ruhunu teslim etti. Biz de istedik ki Yahya gelsin onu görsün o da Yahya’yı görsün ancak onu da bize çok gördüler. Bu dünyada mazlumun sahibi Allah’tır. Yöneticilerden ve devlet yetkililerinden bir beklentimiz kalmadı. Kamuoyuna mal olanlara, parası olanlara, arkası olanlara hak tanınıyor. Adalet var ama çift yönlüdür. Güçlüye, mazluma adalet var ama garibana yok. Kardeşim annesinin vefatından haberdar değil. Biz başvuruda bulunduk, yine bulunacağız. Ama bize olumlu bir cevap vermiyorlar.” dedi.

"Abime çektirdikleri eziyeti bize de çektirdiler"

Abisinin suçsuz yere cezaevinde tutulduğunu söyleyen Songül Aktoprak, “25 yıldır abim hiçbir hukuki dayanak olmadan zindanda tutuluyor. Abime çektirdikleri eziyeti bize de çektirdiler, bu eziyetler altında Babam da vefat etti, annem de vefat etti. Suçu, Allah yolunda hizmet etmek ve Kur’an dersi vermek olan abim için adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Adalet olmadığı için biz mazlum Müslümanlar hep eziyet çekiyoruz. Bize bunları çektirenleri Allah’a havale ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Hukukun eşit bir şekilde işletilmesi lazım"

Kısa süre önce Yahya Mirzaoğlu’nun babasının da vefat ettiğini hatırlatan Fahri Aktoprak, “Birkaç ay önce Yahya’nın babası vefat etmişti. Şu anda da annesi rahmet etti, Annesinin son arzusu oğlunu görmekti. Bu fırsatı vermedikleri gibi cenazesine de katılmasına izin verilmedi. Şu anda tek arzumuz var, o da taziyeye katılmasıdır. İnsanlara bu acıları çektirmek kimseye bir şey kazandırmıyor. İnsanlar arasında hukukun eşit bir şekilde işletilmesi lazım. Eğer insanların adalet duygusu ölürse toplum arasında ne huzur olur, ne sevgi olur, ne de kardeşlik olur. Eğer bizler huzuru, sevgiyi, kardeşliği istiyorsak başta insanlar arasında hukuku eşit bir şekilde uygulamamız lazım.” dedi.

Yahya Mirzaoğlu ve onun gibi 28 Şubat, FETÖ mağdurlarının fazlasıyla mağdur edildiklerini belirten Aktoprak, acıların daha fazla katmerleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

Cenaze namazına ve defin işlemlerine katılan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, vefat eden Zekiye Mirzaoğlu’na Allah'tan rahmet, ailesi ve cezaevinde bulunan Yahya Mirzaoğlu’na da sabır diledi.

"Çifte standart uygulandı"

Yahya Mirzaoğlu’nun babasının cenazesine ve taziyesine katılmasına izin verilmediğini anımsatan Tanrıkulu, Mirzaoğlu’nun annesinin taziyesine katılmasına izin verilmesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Bu kardeşimiz geçtiğimiz günlerde babasını da kaybetmişti. Geçen yıllarda yakınları yoğun bakımda ya da cenazesi olanlara katılmaları için hak tanınmıştı. Fakat çifte standart uygulandı. Mevki sahibi olan kişilere bu hak tanındı. Toplum tarafından tanınmayan kişilere bu hak tanınmadı. Bu kardeşimiz de geçtiğimiz günlerde babasını kaybetmişti. Girişimlerde bulunmalarına rağmen cenaze merasimine ve taziyeye katılamadı. İzin verilmemişti.”

"Kanunların herkese eşit bir şekilde uygulandığı pratik olarak gösterilmeli"

Tanrıkulu, “Şimdi ise annesi vefat edince onlar için girişimlerde bulunulacak. En azından geçmişte yaşanan mağduriyetler tekrar yaşanmasın. Bu konuda hükümet adil olmalıdır. Kanunların herkese eşit bir şekilde uygulandığını pratik olarak göstermelidir. Bu kardeşimiz annesini yoğun bakımda bir kez de olsa göremedi, cenaze merasimine de katılamadı. Hiç olmazsa taziyesine katılma hakkı tanınmalıdır. Bu vesileyle anne ve babasının mezarını ziyaret etmesine de olanak sağlanmalıdır. Bu konuda gerekli hassasiyet gözetilmelidir. Bu kardeşimiz 28 Şubat ve FETÖ mağdurudur. Tekrar yargılanması için kaç defa açıklama yapmıştık tekrar çağrıda bulunuyoruz. FETÖ’nün kurduğu kumpaslarla cezaevine atılmış ve 28 Şubat mağdurlarına karşı yargılanma yolunun açılması gerekir Hükümetin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. (Hüseyin Genel, M. Sıddık Bilge-İLKHA) 





























Bu haberler de ilginizi çekebilir