• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Suriyeli çocukların okuma azmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’de yaklaşık 6 yıldır devam eden savaştan en çok kadınlar ve çocuklar etkilendi. Savaş nedeniyle ülkelerindeki okulları yerle bir olan çocukların hayallerinden de vazgeçmedikleri görülürken, en çok okullarını özlediklerini ifade ediyorlar. Savaştan kaçtıklarını dile getiren çocukların yüzlerinde belirginleşen çaresizlik savaştan ne kadar etkilendiklerini gözler önüne seriyor.

Savaştan kaçarak aileleriyle birlikte Mardin’e yerleşen çocukların büyük bir bölümü hem okula gidiyor hem de aile ekonomisine katkı sunmak amacıyla çalışıyor.

Mardin merkez Artuklu ilçesi Vali Ozan Caddesi üzerinde tartıcılık yapan iki Suriyeli çocukların okuma azmi ise görenleri şaşırtıyor. Kaldırıma bıraktıkları tartılarının yanında oturan 4’üncü sınıf öğrencileri Tarik ve Muhammed, bir taraftan tartıcılık yaparak aile ekonomisine katkı sağlamaya çalışırken bir taraftan da ellerine aldıkları kalem, defter ve kitaplarla ders çalışması dikkat çekiyor.

Kaldırımdan geçen vatandaşların takdirini alan çocuklar, ders çalışmaya devam etti.

8 yaşında olduğunu ve 4’üncü sınıfa gittiğini belirten Tarık, ailesiyle birlikte savaştan kaçarak Mardin’e yerleştiklerini söyledi. Gündüzleri Suriye Okuluna gittiğini kaydeden Tarık, okuldan sonra da aile ekonomisine katkı sağlamak için gece geç saatlere kadar tartıcılık yaptığını söyledi. Çalıştığı için ev ödevlerini tartının başında yaptığını dile getiren Tarık, okulu bitirdikten sonra henüz ne olacağına karar veremediğini ifade etti. (M. Salih Keskin-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir